Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els contagis de Covid-19 pugen per tercera setmana consecutiva a Barcelona

Els contagis de Covid-19 han pujat per tercera setmana consecutiva a Barcelona i afegeixen una mica més d’incertesa a la represa de l’activitat laboral i educativa que comença aquesta setmana. Segons les dades del departament de Salut, entre el 21 i el 27 d’agost –últims dies amb dades consolidades– es van registrar 1.637 positius per prova PCR a la capital catalana, una xifra lleugerament superior als 1.569 casos detectats durant els set dies anteriors.

Des de principis d’agost, Barcelona ha experimentat un augment sostingut dels casos de Covid-19 i el risc de rebrot, que actualment se situa en 219 punts, no ha parat de pujar. Per fer-se una idea, Salut marca el llindar de risc elevat a partir de 100 punts i a Barcelona va arribar a superar els 650 punts la primera setmana de confinament, mentre que just abans de finalitzar l’estat d’alarma va marca un mínim de 10. 

Menys ingressos, més morts

Pel que fa a la situació dels hospitals –que estan en guàrdia per si la segona onada de coronavirus es descontrola–, el nombre d’ingressos s’ha reduït i per segona setmana seguida ha baixat de 100 pacients nous. L’entrada a les unitats de cures intensives no segueix la mateix ritme. Entre el 21 i el 27 d’agost 21 persones van ser admeses a les UCI d’hospitals barcelonins, per només 9 dels set dies anteriors.

Així mateix, a l’agost han mort 80 persones per complicacions derivades de la Covid-19, dels quals 37 han sigut a residències de gent gran, que en les últimes setmanes també han patit un increment del nombre de casos. Des de principis de mes el nombre de morts s’ha triplicat i ha passat de 9 defuncions durant la primera setmana d’agost a 27 morts a la quarta setmana. 

L’Eixample i Sant Martí, al capdavant

Les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) mostren que l’Eixample (263) i Sant Martí (227) són els dos districtes de la capital catalana amb més casos de coronavirus registrats els últims dies. Tot i que fan servir una escala temporal diferent a la de Salut –que no comptabilitza mai les dades dels tres últims dies perquè són provisionals–, la compilació de dades de l’ASPB és molt útil per seguir l’evolució de la Covid-19 als diferents districtes i barris de la ciutat.

Després de registrar una millora substancial a la primera meitat del mes d’agost, la majoria de zones de Barcelona estan pràcticament igual que a finals de juliol –quan el nombre de casos de Covid-19 va tocar sostre–. Només Sants-Montjuïc i Nou Barris registren un descens important en el nombre de casos confirmat per PCR, mentre l’Eixample i Sarrià Sant Gervasi pateixen un increment de positius. 

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Mercè Garcia Martinez a agost 31, 2020 | 16:41
  Mercè Garcia Martinez agost 31, 2020 | 16:41
  ¡Com volem aturar pandèmia COVID-19! No es prenen totes les mesures que caldrien. Tenim un local carrer Aragó 79/81 ocupat per unes 15 persones (segons diuen veïns i comerciants). Es una antiga oficina Caixa. No hi ha ventilació ni condicions higièniques. Hi ha tot tipus de brossa i porqueria. Quan surten les persones no porten mascareta i es mesclen amb tothom. Fins i tot fan foc al interior amb el consegüent perill d’incendi a la finca. Dissabte passat vàrem tindre de avisar bombers que varen entrar al local perquè l’escala estava plena de fum. També vàrem cridar Mossos però no varen actuar, ni tan siquiera varen parlar amb ells, per dir-los que vigilessin una mica. Així no acabarà mai la pandèmia. Si passa una desgracia ¿qui farà front a això? Tothom es renta les mans. Barcelona ciutat lider en ocupaciò BRAVO.
  • Icona del comentari de: Anònim a setembre 02, 2020 | 00:44
   Anònim setembre 02, 2020 | 00:44
   Es una vergüenza sino se acaba con esto cada vezestaremos peor que se lo lleven a otro sitio por que si no tienen donde ir que hacen que pena

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa