Els comerciants volen càmeres i vigilants de seguretat al passeig de Gràcia

Donen la benvinguda al càrrec al que serà nou tinent d'alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, i reclamen la reobertura de la comissaria dels Mossos a la plaça Catalunya

L’associació Amics del Passeig de Gràcia (APG) ha demanat aquest dijous reobrir la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la plaça Catalunya i reforçar la vigilància al passeig amb càmeres i agents privats de seguretat.

Al costat de Barcelona Oberta, ha donat la benvinguda al càrrec al que serà tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, i el president de l’APG, Lluís Sans, ha demanat que “els nous representants municipals no tornin a cometre els errors del passat” .

[r:1]

Ha demanat “mesures urgents i efectives per recuperar el control de l’espai públic”, i ha sostingut que l’augment de la delinqüència perjudica veïns i visitants i la imatge internacional de la ciutat, amb un impacte negatiu del qual la ciutat trigarà anys a recuperar-se, segons ell.

Tant l’APG com Barcelona Oberta –que agrupen comerciants, hotelers i restauradors– han demanat un pla de xoc contra la delinqüència que contempli accions com l’enduriment de les penes per multireincidència en casos de furt.

Per reduir aquests furts, l’APG planteja col·locar càmeres de vigilància al passeig, i demanen a l’Ajuntament i la conselleria d’Interior autorització per a contractar vigilants privats a la via pública, en coordinació amb els Mossos i la Guàrdia Urbana.

El president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené, ha expressat la seva preocupació pel “allau de robatoris amb força en els comerços en zones cèntriques”, davant dels quals ha demanat actuacions policials contundents.

Més informació

Nou comentari