Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els carrers de Barcelona més colpejats per la Covid-19
  • CA

Dades del departament de Salut recollides per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) mostren, al detall, quins són els carrers més colpejats per la Covid-19 a la capital catalana. L’organisme format per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona precisa la incidència suavitzada del coronavirus per seccions censals, la unitat estadística més petita de la ciutat.

La incidència suavitzada és una metodologia estadística que permet donar fiabilitat a les taxes reals de territoris tan petits com són les seccions censals, tal com explica l’ASPB. Es calcula fent servir informació de cada secció censal així com de les seccions veïnes per reduir distorsions causades per l’atzar i aconseguir estabilitat estadística. Així, aquest indicador serveix “per poder visualitzar el patró geogràfic de la malaltia amb una gran resolució geogràfica i detectar aquelles àrees més petites que els barris amb una major incidència de la malaltia”.

Tal com ha explicat el TOT Barcelona, la setmana passada l’augment de casos positius va ser molt destacat a tres districtes: Eixample, Nou Barris i Gràcia.

Les seccions censals més colpejades per la pandèmia –on hi ha més positius– estan entre Viladomat i Comte d’Urgell i entre Consell de Cent i Diputació, al barri de l’Esquerra de l’Eixample. Registren 10.686 casos per cada 100.000 habitants.

Un altre conjunt de carrers molt afectats està al barri de Sants-Badal, a Sants-Montjuïc. En concret es troben entre els carrers Roger i Sants i acumulen una incidència de 9.289 casos positius per cada 100.000 habitants.

Un altre punt de Barcelona que destaca pel nombre de contagiats es troba entre Provença i Mallorca i entre Lepant i Castillejos, a la Sagrada Família (Eixample). Té una incidència de 7.772 positius per cada 100.000 habitants.

Un focus també notable està al voltant del turó de la Peira (Nou Barris), amb una incidència de 7.475 casos.

Per últim, també tenen una incidència important els carrers al voltant de l’hospital Clínic, a l’Esquerra de l’Eixample. Hi ha 6.836 casos per cada 100.000 habitants.

El mapa complet d’incidència per seccions censals a Barcelona es pot consultar en aquesta pàgina de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, que s’actualitza cada dia.

Més notícies
Un sanitari protegit amb guants sosté un mostra per a realitzar una anàlisi PCR | Europa Press
Augment significatiu de contagis a tres districtes de Barcelona
Notícia: Augment significatiu de contagis a tres districtes de Barcelona
Comparteix
Nou Barris, Gràcia i Eixample registren un increment destacat de positius
Les mostres que recull Agbar en l'anàlisi d'aigües residuals per detectar-hi indicis de Covid són estudiades en un laboratori / Agbar
El laboratori de PCR del Vall d’Hebron, desbordat per l’augment de proves
Notícia: El laboratori de PCR del Vall d’Hebron, desbordat per l’augment de proves
Comparteix
Estan rebent el doble de mostres de les que poden analitzar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa