Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Borbons es resisteixen a abandonar els carrers de Barcelona encara que els canviïn el nom
  • CA

Diversos carrers de Barcelona han canviat de nom els últims anys, en la majoria de casos per deixar enrere referències a personatges vinculats al poder de l’estat espanyol. Hi ha casos especialment emblemàtics, com el que va portar a transformar el carrer Almirall Cervera en el carrer Pepe Rubianes a la Barceloneta, tot i que aquesta via encara fa cantonada amb el passeig Joan de Borbó.

Els darrers mesos, els veïns del Farró i de Gràcia també han vist com l’avinguda Príncep d’Astúries tornava al nom original de Riera de Cassoles i a Vilapicina, a Nou Barris, han celebrat veure com queia la placa de l’avinguda Borbó per ser substituïda per una que la converteix en el molt més popular avinguda dels Quinze. Però els petits canvis que són poderosos a vegades es queden a mitges, i això és el que ha passat, almenys, amb aquests tres carrers, segons ha comprovat el TOT Barcelona.

El cas és que les indicacions per al trànsit i per als vianants encara no s’han canviat, tot i que fa mesos que el canvi de nom és oficial. Es pot veure en diversos rètols que assenyalen el camí per als vehicles per trobar Riera de Cassoles, que té nom nou des de finals de març. En aquesta foto podeu veure un d’aquests rètols que hi ha al nus de la plaça Lesseps. La imatge es va prendre dissabte passat. I hi ha un altre rètol amb la mateixa nomenclatura a la Via Agusta, on comença l’ascens cap a Riera de Cassoles tot just passada Gal·la Placídia.

Rètol de la plaça Lesseps que indica el camí cap a l'avinguda Riera de Cassoles encara amb el nom antic, avinguda Príncep d'Astúries / S.B.

Rètol de la plaça Lesseps que indica el camí cap a l’avinguda Riera de Cassoles encara amb el nom antic, avinguda Príncep d’Astúries / S.B.

El mateix passa a Nou Barris amb l’avinguda dels Quinze, que va canviar de nom a principis de març, fa més de tres mesos. A la foto que teniu sobre el titular d’aquesta notícia es veu com a la plaça Virrei i Amat encara està indicada l’avinguda Borbó. I aquesta altra imatge mostra com les indicacions per a vianants també estan antiquades.

Indicació per als vianants en què l'avinguda dels Quinze encara apareix com a avinguda Borbó / S.B.

Indicació per als vianants en què l’avinguda dels Quinze encara apareix com a avinguda Borbó / S.B.

Pepe Rubianes, a mitges

Un cas encara més flagrant és el del carrer Pepe Rubianes. El carrer Almirall Cervera de la Barceloneta va canviar de nomenclatura l’abril del 2018, i la nova placa va ser inaugurada per l’alcaldessa, Ada Colau, i el primer tinent d’alcalde d’aleshores, Gerardo Pisarello, amb la família del popular còmic. Fins fa ben poc, les indicacions per als vehicles que assenyalaven l’accés cap al carrer Almirall Cervera encara hi eren. Ara, aquests rètols han estat substituïts per un panell sobre les regles per aparcar a la Barceloneta, i el nom de Pepe Rubianes no es veu per enlloc. Només es troba en una de les petites plaques metàl·liques que indiquen el nom del carrer a la cantonada immediata.

El nom del carrer Pepe Rubianes, en una petita placa de trànsit de la Barceloneta / S.B.

El nom del carrer Pepe Rubianes, en una petita placa de trànsit de la Barceloneta / S.B.

 En canvi, les indicacions per als vianants encara utilitzen el nom del carrer Almirall Cervera, com es veu en aquesta imatge presa dimecres al matí.

Rètol per a vianants que encara indica el carrer Pepe Rubianes amb el nom Almirall Cervera / S.B.

Rètol per a vianants que encara indica el carrer Pepe Rubianes amb el nom Almirall Cervera / S.B.

L’explicació del retard, segons l’Ajuntament

Segons els portaveus de l’àrea de Via Pública de l’Ajuntament, es tracta de simples endarreriments que es resoldran aviat. Quan la comissió de Nomenclàtor encarrega les plaques de marbre per posar als carrers que canvien de nom, també avisa a l’equip de mobilitat perquè pugui encarregar les seves, el rètols metàl·lics per endreçar el trànsit i guiar els vianants. Normalment els terminis són curts i el canvi és gairebé “immediat”, però en alguns casos “alguna qüestió tècnica ho pot endarrerir”, com ha passat en aquests casos, segons les mateixes fonts.

Més notícies
Adéu veïnal a l’avinguda Príncep d’Astúries, que ja s’anomena ‘Riera de Cassoles’
Notícia: Adéu veïnal a l’avinguda Príncep d’Astúries, que ja s’anomena ‘Riera de Cassoles’
Comparteix
Barcelona inaugura amb una festa el nou nom de la via, que fa referència a les arrels històriques de Sant Gervasi
L'avinguda Borbó ha passat a la història
Nou Barris celebra el canvi de nom de l’avinguda Borbó
Notícia: Nou Barris celebra el canvi de nom de l’avinguda Borbó
Comparteix
Després de recollir més de 1.500 signatures, els veïns celebren la "recuperació de la memòria històrica" en un carrer que passarà a dir-se avinguda dels Quinze
L’avinguda Príncep d’Astúries té els dies comptats
Notícia: L’avinguda Príncep d’Astúries té els dies comptats
Comparteix
L’artèria, que fa de frontera entre Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi, està a punt de canviar de nom i passarà a anomenar-se Riera de Cassoles
El candidat del PP, Josep Bou. | Europa Press
Bou proposa canviar el nom de l’avinguda Príncep d’Astúries per Princesa d’Astúries
Notícia: Bou proposa canviar el nom de l’avinguda Príncep d’Astúries per Princesa d’Astúries
Comparteix
Ho ha suggerit per "actualitzar" la via i ha criticat Colau per voler "complaure els separatistes"

Comentaris

  1. Icona del comentari de: A l'aguait a juliol 12, 2019 | 12:46
    A l'aguait juliol 12, 2019 | 12:46
    Es l'agilitat que tenen alguns negociats del nostre Ajuntament = zero !!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa