El Zoo de Barcelona aprova l’examen d’adaptació a la pandèmia

Rep dos distintius que certifiquen la seguretat de les instal·lacions

El Zoo de Barcelona ha passat la seva selectivitat particular. Les instal·lacions, propietat de l’empresa pública Barcelona Serveis Municipals (B:SM), han rebut els distintius Global Safe Site i Safe Tourism Certified que certifiquen el compliment de les mesures de seguretat i desinfecció exigides en el context de pandèmia mundial. El primer distintiu l’atorga l’empresa certificadora Bureau Veritas, i el segon és de l’Institut de Qualitat Turística Espanyola (ICTE, en les sigles en castellà).

Les mesures que fan del Zoo un espai segur són la reducció de l’aforament al 50% de la capacitat, l’aposta per la venda d’entrades anticipades a través de la web, el redisseny del recorregut que fan els visitants als espais tancats, punts mòbils de restauració per evitar concentracions a les zones de pícnic i canvis al casal, amb grups més reduïts i zones de menjador exclusives. També s’han instal·lat dispensadors de gel hidroalcohòlic i s’han incrementat les tasques de neteja i desinfecció.

Tot plegat ha servit al Zoo, que va reobrir el 25 de juny, per aprovar els exàmes de l’ICTE i de Bureau Veritas. En el cas del segell de l’institut espanyol, el de Barcelona és el primer zoo de l’Estat que el rep. Altres instal·lacions de B:SM, com ara les estacions d’autobusos de Fabra i Puig, ja han obtingut el segell Safe Tourism Certified, segons reivindica l’Ajuntament de Barcelona.

Les mesures de seguretat implementades formen part del projecte BCN Safe City, que busca “garantir mesures d’higiene i salut per oferir confiança i seguretat als espais de la ciutat”, segons el consistori.

Més informació

Nou comentari