Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Zoo de Barcelona reobre amb cries d’espècies en extinció nascudes durant el confinament
  • CA

Unes 500 persones han visitat el Zoo de Barcelona aquest dijous en el primer dia de la reobertura al públic després del confinament per la pandèmia de Covid-19 causda pel coronavirus. Són les dades que han donat el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, i la també tinenta d’alcaldia Laia Bonet, presidenta del Zoo, que han fet una crida perquè aquest any més que mai els barcelonins visitin aquest centre.

Que les famílies barcelonines el visitin, aquest any que no tindrem visitants de fora. Hi trobaran moltes mesures de seguretat sanitàries, programes educatius i tot el que cal en un zoo més compromès que mai amb la conservació del medi ambient i la biodiversitat i espècies en perill”, ha assegurat Collboni.

Dues cries d’ònix blanc i una de gasela

Bonet han ressaltat que durant el confinament “el Zoo ha estat tancat al públic però no aturat”, ja que l’objectiu de preservació d’espècies en perill d’extinció, que és una de les principals tasques del centre, requeria que el personal continués cuidant els animals en totes les seves necessitats. I més, tenint en compte que la primavera és època de naixements. De fet, el Zoo ha reobert avui amb animals nascuts durant aquest període.

La tinent d’alcaldia ha destacat el naixement de dues cries d’ònix blanc (Oryx dammah), un antílop de l’àrea del Sahel i el Sàhara actualment extingit en el seu hàbitat i que a Barcelona s’ha pogut reproduir en captivitat. Un exemplar, una femella, va néixer el 20 de març. La segona ha nascut aquesta setmana i encara no se’n sap el sexe, perquè s’aplica el criteri d’intervenció mínima i se’ls deixa evolucionar de manera natural: fins que no s’aixequen per orinar no es descobreix si són mascles o femelles. Segons fonts municipals, tant la gran –que és la que podeu veure en la fotografia– com la cria petita encara no tenen nom.

En aquests mesos, a banda d’altres casos, també ha nascut una cria de gasela Mohor (Nanger dama mhorr), una espècie, també del Sahel, que està en situació de gran vulnerabilitat segons la llista vermella de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN). Laia Bonet ha remarcat que aquests naixements en captivitat són el que “permeten després engegar projectes de reintroducció d’espècies al seu territori natural”.

Durant el confinament, el Zoo també ha preparat una nova app, que inclou totes les mesures de seguretat que s’han d’aplicar per a la reobertura –l’aforament, per exemple, s’ha reduït al 50%– i “ha diversificat els espais de restauració per evitar aglomeracions”, ha anunciat Bonet.

Més notícies
El Zoo no creu que els animals es contagiïn de coronavirus
Notícia: El Zoo no creu que els animals es contagiïn de coronavirus
Comparteix
Segons el Parc, el positiu en Covid-19 del tigre de Nova York "és un cas aïllat"
Neix una cria de girafa al Zoo de Barcelona
Notícia: Neix una cria de girafa al Zoo de Barcelona
Comparteix

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa