Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El TSJC contradiu l’Ajuntament i assegura que li va notificar el desnonament de Ciutat Meridiana
  • CA

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha contradit la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Lucía Martín, i ha assegurat que el desnonament que es va fer aquest dijous al matí a Ciutat Meridiana havia estat “degudament notificat a les parts personades” i que, a més, era la quarta vegada que s’intentava el llançament. El cas tingut molt ressò mediàtic perquè la família desnonada va reocupar el pis a la tarda i els Mossos van fer un desallotjament exprés poc abans del toc de queda.

A més, l’Ajuntament tenia constància del desnonament almenys des de mes de març, segons han explicat fonts judicials. El tercer intent del llançament, amb data de 30 de març, va quedar suspès per la pandèmia, però llavors ja constava que s’havia informat al Centre d’Urgència i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), un equip de tècnics municipals que s’encarrega de lidiar amb situacions de crisi com la que va viure la família desnonada, ja que entre les seves atribucions està atendre “persones que han perdut sobtadament l’allotjament i no disposen de recursos propis per buscar-ne un de nou”.

Lucía Martín ha denunciat a primera hora del matí que ni la família desnonada ni els serveis municipals havien estat avisats que es produiria el llançament de dijous. Martín considera que el departament d’Interior ha de donar “moltes explicacions” perquè el pis és propietat d’una entitat financera i ha tornat a reclamar una moratòria de tots els desnonaments –inclosos els relacionats amb ocupacions– mentre duri la pandèmia.

Canvi de pany

Fonts del tribunal han reconegut que la comissió judicial va arribar al pis i, en comprovar que no hi havia ningú, van procedir al “tràmit habitual: es canvia el pany i es fa l’entrega de les claus al seu legítim propietari”. A més, el TSJC ha explicat que a finals del 2018 un dels ocupants de la casa es va personar a la causa judicial “amb advocat i procurador” i que és aquesta persona que ha rebut la notificació de la nova data del desnonament. Segons el tribunal, el desnonament estava fixat des del passat 22 de juliol i que la part demanada va donar acús de rebut de la notificació.

Aquest matí els Mossos d’Esquadra també s’han espolsat la responsabilitat de sobre i han defensat l’actuació dels agents que ahir van desallotjar la família sense ordre judicial perquè havien reocupat el pis hores després del primer desnonament i era un cas de “delicte flagrant”. El cap de la policia catalana, Eduard Sallent, ha assegurat que als Mossos “no els agrada fer desnonaments” i molts menys “anar a una casa per treure a una família amb tres menors”, però ha reconegut que la llei els obliga a actuar i que les sentències “s’han de complir”.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa