Els Mossos defensen el desallotjament exprés de Ciutat Meridiana perquè havien reocupat el pis

La policia catalana assegura que la família ja havia estat desnonada al matí amb una ordre judicial

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha defensat l’actuació de la policia catalana en els desnonaments que es produeixen a Catalunya perquè actuen com a “a l’empara d’un procés judicial”. En una entrevista a Ser Catalunya, Sallent ha assegurat que el polèmic desallotjament exprés d’aquest dijous a Ciutat Meridiana era un cas de “delicte flagrant” perquè la família havia reocupat el pis del qual havia estat desnonada aquell mateix matí per ordre d’un jutge.

La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Lucía Martín, ha denunciat que ni la família desnonada ni els serveis municipals havien estat avisats que es produiria el llançament del matí. Martín considera que el departament d’Interior ha de donar “moltes explicacions” perquè el pis seria propietat d’una entitat financera i ha tornat a reclamar una moratòria de tots els desnonaments –inclosos els relacionats amb ocupacions– mentre duri la pandèmia.

Feina desagradable

Sallent ha insistit que als Mossos d’Esquadra “no els agrada fer desnonaments” i molts menys “anar a una casa per treure a una família amb tres menors”, però ha reconegut que la llei els obliga a actuar i que les sentències “s’han de complir”. A més, ha lamentat que es posi tot el focus en la policia, ja que considera que el problema de l’accés a l’habitatge “s’ha de resoldre en altres espais” i ha recordat que hi ha “un circuit social que pot i ha de donar resposta a aquests casos”.

Segons ha explicat el comissari en cap dels Mossos, la policia catalana va desnonar la família al matí per ordre judicial, però hores després van tornar a reocupar el pis i, com que es tracta d’un “delicte flagrant”, els agents han tornat a actuar cap a les 18.00, poques hores abans del toc de queda. Sallent ha denunciat que els veïns concentrats a les portes de l’edifici els ho van posar “molt difícil” i que va haver-hi “força violència” per part dels manifestants.

Comentaris

  Eulàlia Ciutadella 30/10/2020 11:54 am
  La imatge d'una família amb criatures pot colpir d'entrada. Quan segueixes els fets t'adones de L'estafa organitzada amb elements sensibles inclosos. Les famílies vulnerables en processos de desnonament passen a la tutela d'Afers socials dels ajuntament. El de Barceerelona acostuma a fer-se el longuis i a fer recaure l'assistència al propietari encara que aquest tingui pocs recursos. No fem demagògia comunero si us plau.
  Ferran 30/10/2020 2:13 pm
  Y luego a partir de las 10 de la noche, los detendrán debajo del puente a toda la familia, por estar en la calle santándose el correfoc¡¡¡¡¡¡
  Gonzalo 30/10/2020 2:43 pm
  La vivienda es suya? No, verdad? Pues fuera de ella!!! Ya está bien, hombre.....
  Capitao Lampiao 30/10/2020 6:22 pm
  A aquests els han aixafat el negociet de la llagrima viva.
  Ara felicit 30/10/2020 8:23 pm
  Ei, que el pis és del BBVA, o sigui dels que aquest banc va prendre a una família que no podia pagar la hipoteca, en comptes de negociar amb ells. I el té buit ja que són pocs els diners que un banc treu d'un pis buit. El BBVA, avergonyit ha tornar a entregar les claus del pis a la família desnonada ahir, acordaran un lloguer. La Colau no sé on era, però allà on es necessita sembla que no.
  Els mosso no poden ser felicitats. Què foteu, mossos, actuar sense l¡ordre judicial 30/10/2020 8:24 pm
  Ei, que el pis és del BBVA, o sigui dels que aquest banc va prendre a una família que no podia pagar la hipoteca, en comptes de negociar amb ells. I el té buit ja que són pocs els diners que un banc treu d'un pis buit. El BBVA, avergonyit ha tornar a entregar les claus del pis a la família desnonada ahir, acordaran un lloguer. La Colau no sé on era, però allà on es necessita sembla que no. Els mossos no poden ser felicitats. Què foteu, mossos, actuar sense l'ordre judicial

Nou comentari