Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desnonament exprés d’una família amb tres menors al vespre
  • CA

Els antiavalots dels Mossos d’Esquadra han tornat a ser notícia, per segon dia consecutiu, per desallotjar un immoble al vespre després que els ocupants hi tornessin a entrar. Avui no era la casa Buenos Aires, sinó que es tractava d’una situació encara més precària. Una parella amb tres fills menors, un d’ells lactant, ha estat desnonada al voltant de dos quarts de vuit del vespre –quan falten dues hores i mitja per al toc de queda– del pis on han viscut durant dos anys a l’edifici del número 93 de l’avinguda Rasos de Peguera, a Ciutat Meridiana. Els veïns ho han intentat evitar i han segut a la porta del bloc, però la policia ha actuat fins a retirar-los un a un. En l’estira-i-arronsa, s’ha arribat a esquinçar la samarreta d’una veïna que intentava aturar l’expulsió de la família.

Segons ha denunciat el president de l’Associació de Veïnes i Veïns de Ciutat Meridiana, Fili Bravo, el cas és “un escàndol”. La versió veïnal indica que la família havia estat oficialment desnonada per ordre judicial hores abans, al matí. El gran fet insòlit, però, és que l’execució judicial s’hauria produït quan no hi havia ningú al pis i sense que els habitants en tinguessin constància. “Quan ha tornat a casa seva, la dona s’ha trobat que els hi havien canviat el pany. Com tenien totes les coses a casa, han tornat a entrar i s’han trobat que hi havia una alarma instal·lada que ha advertit a la propietat i a la policia”, comenta Bravo. Tanmateix, referma que “la família no havia rebut cap ordre judicial perquè el seu advocat no els havia avisat”. La mateixa veu indica que tampoc en tenien constància els Serveis Socials, tot i que en els processos judicials que afecten un habitatge amb menors d’edat és obligatori donar avís a l’Ajuntament. Així, en un sol dia una mateixa família hauria viscut dos desnonaments. Un al matí, i un al vespre.

De nit, aquest diari no ha pogut trobar respostes ni al consistori ni als representants judicials. Tanmateix, fonts policials han confirmat que s’ha executat el desnonament d’aquest vespre després d’haver detectat, mitjançant una alarma, que la família havia entrat al pis. Quan han arribat, s’han trobat la protesta a peu de carrer i l’han desfet. Finalment, “s’ha convençut els ocupants i han obert voluntàriament la porta”, apunten. En el mateix dispositiu, “s’han activat els Serveis Socials”.

Segons l’AVV Ciutat Meridiana, el pis és propietat del BBVA i la família feia dos anys que hi vivia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa