El risc de rebrot torna a estar disparat a Barcelona fins i tot abans que es pugui valorar l’efecte de les festes de Nadal en l’evolució de la pandèmia. Segons les dades del departament de Salut –consolidades només fins al dia 24 de desembre–, el risc de rebrot a la capital catalana se situa en 430 punts, gairebé 100 més que només cinc dies abans. 

Tot i això, la velocitat de propagació (Rt) s’ha estabilitzat al voltant de l’1,35, unes xifres que podrien indicar una certa estabilització de la pandèmia en uns nivells molt perillosos i que fa que en qualsevol moment es puguin tornar a descontrolar, tal com ha advertit avui el coordinador d ela Unitat Covid-19 de l’Hospital del Mar.

Pel que fa al nombre de contagis, l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) té registrats 2.553 positius entre el 21 i el 27 de desembre, pràcticament els mateixos que en els set dies anteriors. La majoria de districtes, que una setmana abans havien duplicat el nombre de casos, es mantenen en dades similars. Només Gràcia, que passa de 157 a 202 casos en una setmana, ha registrat un augment considerable.

Comentaris

    Serafi Bandarra i Grataconys Desembre 28, 2020 | 20:03
    Desgraciadament, el fart de riura serà sobre el 15 de gener, mes val que estigui equivocat

Nou comentari