Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El relator d’habitatge de l’ONU demana que s’absolgui tres activistes en risc d’entrar a presó
  • CA

El relator d’habitatge de Nacions Unides, Balakrishnan Rajagopal, ha demanat que s’absolgui els tres activistes que s’enfronten a tres anys de presó cadascun per una protesta en què van ocupar un local per reclamar un lloguer social. La Fiscalia insta la petició d’empresonament i els processats són els dos llogaters que comparteixen pis, Alpha i Fran, i el portaveu del Sindicat de Llogateres, Jaime Palomera, que van ser jutjats a finals de juny.

“Espero que aviat es retirin els càrrecs contra els tres defensors dels drets humans”, ha desitjat Rajagopal en declaracions a Reuters. El relator de l’ONU ha considerat “molt preocupant” que els tres activistes hagin arribat a ser jutjats. “Cinc agents de policia que van vigilar la protesta van declarar que va ser pacífica”, ha destacat l’alt càrrec de Nacions Unides.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha fet costat als tres acusats. La fiscalia reclama penes de presó més altes que la propietària de l’habitatge, que és també titular del local on els processats van irrompre per pressionar per negociar un lloguer assequible. La propietat demana 21 mesos de presó per als tres acusats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa