El president del Col·legi de Metges alerta que dos CAPs de Barcelona estan al límit

Jaume Padrós assegura que als ambulatoris Gòtic i Sant Joan "l'assistència serà inviable a molt curt termini" | Recorda que fa anys que adverteix de la precarietat de molts centres sanitaris a Barcelona

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha alertat aquest dimecres al vespre en un fil de dues piulades al seu compte de Twitter sobre la situació especialment precària de dos CAPs de la ciutat, el de Gòtic i el CAP Sant Joan, que dona servei al barri del Fort Pienc i el de la Dreta de l’Eixample. Segons Padrós, l’espai d’aquests dos ambulatoris i la pandèmia de Covid-19 faran que “l’assistència hi sigui inviable a molt curt termini”.

Padrós recorda que “el problema de disposar d’espais adequats per als CAPs a Barcelona fa molt temps que dura”. “Crec recordar que el 2008 la conselleria de Salut va acordar amb l’Ajuntament actuacions concretes a Barcelona per solucionar-ho”, diu, i afegeix que “no s’han concretat” i que si abans “era una prioritat, ara és una urgència”.

JxCat reclama el mateix

En la mateixa línia del fil de Padrós, el grup municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament ha anunciat aquesta setmana que divendres presentarà al ple un prec perquè el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni busqui espais alternatius per als dos ambulatoris que Padrós també assenyala. “A la ciutat de Barcelona hi ha Centres d’Atenció Primària com el CAP Sant Joan, a la Dreta de l’Eixample, o el CAP del Gòtic, a Ciutat Vella, en els quals els serà pràcticament impossible adaptar les seves instal·lacions (situades en una única planta baixa, poc versàtil, amb poca ventilació…) als nous requeriments tècnics d’aplicació immediata fruit de la pandèmia per la Covid-19”, adverteix la regidora Francina Vila, que serà la que defensarà el prec al plenari.

Més informació

Nou comentari