Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El president del Col·legi de Metges alerta que dos CAPs de Barcelona estan al límit
  • CA

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha alertat aquest dimecres al vespre en un fil de dues piulades al seu compte de Twitter sobre la situació especialment precària de dos CAPs de la ciutat, el de Gòtic i el CAP Sant Joan, que dona servei al barri del Fort Pienc i el de la Dreta de l’Eixample. Segons Padrós, l’espai d’aquests dos ambulatoris i la pandèmia de Covid-19 faran que “l’assistència hi sigui inviable a molt curt termini”.

Padrós recorda que “el problema de disposar d’espais adequats per als CAPs a Barcelona fa molt temps que dura”. “Crec recordar que el 2008 la conselleria de Salut va acordar amb l’Ajuntament actuacions concretes a Barcelona per solucionar-ho”, diu, i afegeix que “no s’han concretat” i que si abans “era una prioritat, ara és una urgència”.

JxCat reclama el mateix

En la mateixa línia del fil de Padrós, el grup municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament ha anunciat aquesta setmana que divendres presentarà al ple un prec perquè el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni busqui espais alternatius per als dos ambulatoris que Padrós també assenyala. “A la ciutat de Barcelona hi ha Centres d’Atenció Primària com el CAP Sant Joan, a la Dreta de l’Eixample, o el CAP del Gòtic, a Ciutat Vella, en els quals els serà pràcticament impossible adaptar les seves instal·lacions (situades en una única planta baixa, poc versàtil, amb poca ventilació…) als nous requeriments tècnics d’aplicació immediata fruit de la pandèmia per la Covid-19”, adverteix la regidora Francina Vila, que serà la que defensarà el prec al plenari.

Més notícies
El president del Col·legi de Metges diu que “podem pagar cars” els excessos en les sortides del nens
Notícia: El president del Col·legi de Metges diu que “podem pagar cars” els excessos en les sortides del nens
Comparteix
Jaume Padrós assegura que "massa gent" no va complir les recomanacions sanitàries en el primer dia de passejos infantils per alleujar el desconfinament
El president del Col·legi de Metges, contrari a aixecar “el confinament estricte”
Notícia: El president del Col·legi de Metges, contrari a aixecar “el confinament estricte”
Comparteix
Jaume Padrós ha advertit que "Catalunya va darrere de Madrid"
El president del Col·legi de Metges esclata contra El Mundo: “Quina gran merda de titular”
Notícia: El president del Col·legi de Metges esclata contra El Mundo: “Quina gran merda de titular”
Comparteix
Al diari espanyol s'assegura que a Catalunya "s'aconsella no ingressar pacients amb mal pronòstic"
“Amb el coronavirus, els metges han de prendre decisions èticament més difícils que mai”
Notícia: “Amb el coronavirus, els metges han de prendre decisions èticament més difícils que mai”
Comparteix
El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, assegura que els sistemes sanitaris europeus no estaven preparats per a una epidèmia com la de Covid-19

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa