Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Mercat de l’Estrella no es traslladarà als Jardins del Baix Guinardó
  • CA

El trasllat del Mercat de l’Estrella ha patit un gir de guió. Tal com ha avançat betevé i ha confirmat el TOT Barcelona a través de fonts municipals, la carpa provisional del mercat no es traslladarà als Jardins del Baix Guinardó. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit aquesta setmana a la regidoria de Mercats que cal buscar una nova ubicació, ja que ha considerat que és important que els veïns puguin continuar gaudint dels jardins.

Part del veïnat del Baix Guinardó (districte d’Horta-Guinardó) rebutjava aquesta ubicació. Tal com van dir al TOT Barcelona a principis d’octubre des de l’Associació de Veïns del Baix Guinardó, alguns veïns criticaven que amb la carpa provisional perdien una part del parc i un punt de trobada important. Hi havia comerciants, en canvi, que creien que ajudaria a dinamitzar la zona. Des de l’entitat veïnal han dit que el pròxim dilluns es reuniran amb el Districte d’Horta-Guinardó per tenir més informació sobre el canvi d’ubicació.

26 arbres s’anaven a veure afectats pel projecte

El que també va despertar el rebuig d’alguns veïns és que, tal com van reconèixer fonts municipals, 26 arbres haurien quedat afectats pel projecte. De tots aquests, vuit eren “trasplantables” i els que no poguessin trasplantar-se, “per la seva tipologia o pel seu estat”, s’anaven a retirar “amb el compromís de restituir-los quan es desmuntés el mercat provisional”.

Pel que fa al calendari del projecte, fonts municipals recorden que tenen la previsió de començar les obres de la carpa provisional durant la primavera del 2023. “Actualment, tenim el projecte bàsic i estem fent les consultes pertinents als diferents departaments de l’Ajuntament. El projecte executiu el tindrem aquest novembre”, han detallat.

En aquest sentit, és important recordar que els paradistes del mercat van queixar-se a principis d’octubre pel retard que ha patit el trasllat, ja que en principi s’havia de produir durant el primer trimestre del 2023. També van criticar les informacions confoses que els hi arribaven. Tal com va dir al TOT Barcelona el paradista de la Carnisseria Bambi, Fran Muñoz: “Cada dia l’Ajuntament diu una cosa diferent, i això fa que no puguem dir res segur als clients”. Muñoz, paral·lelament, va afegir: “Ens tenen oblidats”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa