Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El govern espanyol recupera el mòdul de dones del CIE de Barcelona
  • CA

El Centre d’Internament per a Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona tornarà a recloure dones en situació irregular quan reobri les portes. Segons ha avançat La Directa i ha confirmat el TOT Barcelona, el ministeri de l’Interior ha aprofitat el confinament per remodelar el centre i habilitar un nou mòdul per a dones, ja que des del 2013 les instal·lacions només acollien homes.

El complex de la Zona Franca està clausurar des que el passat 19 de març es van alliberar els últims interns que hi quedaven perquè el tancament de fronteres decretat amb l’estat d’alarma impedia la seva expulsió als seus països d’origen. Fonts del ministeri han explicat que de moment el centre seguirà tancat fins que es tornin a autoritzar els vols internacionals, cosa que previsiblement passarà a partir de l’1 de juliol.

El CIE de la Zona Franca va ser un dels grans cavalls de batalla de la primera legislatura del govern d’Ada Colau, que va reclamar el seu tancament i fins i tot va obrir un expedient administratiu perquè no disposava d’una llicència d’activitat ni s’havien fet les gestions pertinents per dur a terme reformes de millora. Malgrat això, el govern espanyol, aleshores en mans del PP, va ignorar el requeriment i va permetre que continués funcionant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa