Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El fundador d’Open Arms, el nou Sant de la Barceloneta
  • CA

L’artista urbà TvBoy ha pintat a la Barceloneta al fundador de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, amb una aurèola de sant i portant en els seus braços a un immigrant inconscient i amb armilla salvavides. TvBoy ha batejat l’obra com ‘La Pietat de Sant Oscar’, que ha pintat a la confluència de la plaça del Mar i el passeig del Mare Nostrum de Barcelona.

L’artista, que ha retratat diversos personatges públics en diverses ciutats, ha fet aquest grafiti després que el vaixell Open Arms estigués 19 dies esperant autorització per desembarcar a persones rescatades al mar. Van desembarcar dimecres a Lampedusa (Itàlia) després d’una ordre judicial i amb 83 persones a bord –altres van ser evacuades abans per diverses emergències i necessitats–, de les quals Espanya n’acollirà 15.

L’Open Arms abandonar després Lampedusa per dirigir-se cap a un port a Sicília, per una ordre dictada per la Fiscalia d’Agrigent, que va ordenar el segrest provisional del vaixell. Proactiva Open Arms s’arrisca a rebre una multa de fins a 901.000 euros per haver reprès els rescats a la Mediterrània, tal com va advertir el govern espanyol a l’ONG en una carta al juny.

Més notícies
Colau critica Sánchez per oferir ara un port a l’Open Arms: “És massa tard”
Notícia: Colau critica Sánchez per oferir ara un port a l’Open Arms: “És massa tard”
Comparteix
L'alcaldessa recorda que va oferir el de Barcelona fa "dotze dies"
Enganxada a Twitter entre Colau i Salvini per la crisi de l’Open Arms
Notícia: Enganxada a Twitter entre Colau i Salvini per la crisi de l’Open Arms
Comparteix
El ministre d'Interior italià li exigeix que obri el port de Barcelona i Colau el critica pel seu "racisme"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa