Enganxada a Twitter entre Colau i Salvini per la crisi de l’Open Arms

El ministre d'Interior italià li exigeix que obri el port de Barcelona i Colau el critica pel seu "racisme"

La crisi de l’Open Arms, atracat davant de l’illa de Lampedusa (Itàlia) esperant permís per portar a terra centenars d’immigrants rescatats al mar, ha mobilitzat líders polítics de tot el món. Ha provocat topades també entre els representants, com a Itàlia mateix entre el primer ministre del país i el ministre d’Interior, Matteo Salvini. El cap de gabinet de facto ha protagonitzat també una enganxada a Twitter amb l’alcadessa de Barcelona, Ada Colau, després que li exigís amb sarcasme que obrís el port de Barcelona.

La líder del consistori ha respòs al polític italià que el port de la capital catalana “sempre” ha estat obert per “salvar vides”. A més, ha contestat Salvini -que l’havia qualificat d’alcaldessa “bonista”- recordant-li en una piulada en italià que anomena “bonisme” al “dret, la democràcia i els drets humans”. 

Colau també ha criticat Salvini pel seu “racisme” i per l’absència d’humanitat”, que, segons ha dit, faran naufragar “a tots”.

Segon capítol de l’enfrontament a Twitter

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va ser una de les més dures amb el ministre d’Interior italià, Matteo Salvini, principal detractor del desembarcament del vaixell al país. Va exigir a Europa, en una piulada aquest divendres, que obligués a obrir el port de l’illa per acabar amb el patiment dels nàufrags i la tripulació.

Salvini va contestar al primer tuit de Colau amb duresa poques hores després. La va acusar de “bonista” per criticar la “crueltat” de vetar el desembarcament, però li recorda que Open Arms és un “vaixell espanyol” d’una “ONG espanyola”. “Obriu el vostre port!”, li va etzibar.

El polític italià, de la formació ultradretana La Lega, aprofita l’enfrontament obert amb l’ONG catalana per treure rèdit polític, davant la proposta que ha llençat d’avançar eleccions quan les enquestes bufen a favor seu. Així, no va dubtar a respondre a Colau amb sarcasme i afegir que, en els 15 dies que fa que dura el bloqueig a l’embarcació catalana, haurien pogut anar i tornar d’Espanya.

La provocació de Salvini va obviar que no està en mans de l’alcaldessa de la capital catalana acceptar el vaixell, sinó en mans de l’Estat, a qui correspon la responsabilitat dels ports. L’Estat ja s’ha ofert a acollir alguns dels rescatats a bord de l’Open Arms, però portar el vaixell a aigües espanyoles no és viable, segons fonts de l’ONG. Davant la pressió judicial italiana, Salvini ha permès en les últimes hores el desembarcament de 29 menors no acompanyats a Itàlia. En els darrers dies diverses persones amb problemes de salut han estat també evacuades del vaixell. 

Comentaris

    PereB 17/08/2019 9:32 pm
    El Sr Salvini (paradoxes del llenguatge) fa gala d'un desconeixement absolut dels seus veïns. Els ports i aeroports d'Espanya pertanyen a l'Estat. És Espanya qui ha d'obrir el port de Barcelona, no l'ajuntament. Pero les dretes sempre obren el ventilador per escampar la merda dels seus problemes per tal de disminuir-ne la seva responsabilitat.
    Ramon 17/08/2019 10:54 pm
    Sisplau, que algú informi al PereB quin partit governa a Espanya.

Nou comentari