Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El delfinari de Barcelona serà un dipòsit d’aigua i l’Aquarama s’enderrocarà
  • CA

El Zoo de Barcelona guanyarà espai logístic amb la supressió de dos espais emblemàtics dels anys 80, l’Aquarama on vivia l’orca Ulisses i el delfinari on fins aquest dissabte hi havia els tres últims dofins de la ciutat. Aquest cap de setmana s’han traslladat de forma discreta, sense cap comiat públic com es va fer amb Ulisses, cap al zoo d’Atenes. El director del Zoo de Barcelona, Sito Alarcón, ha explicat aquest dilluns als mitjans de comunicació que les dues instal·lacions canviaran de funció l’any vinent.

Si el coronavirus no ho endarrereix, el Zoo té previst enderrocar l’Aquarama el segon semestre de 2021. El terreny es convertirà en una instal·lació comodí, anomenada Reserva natural d’animals, on faran estada provisionalment espècies molt diverses mentre es fan obres de remodelació al seu espai habitual. Serà gran i climatitzada per adaptar-se a les necessitats de cada animal, ha promès Alarcón. El zoològic està immers en una complexa remodelació per agrupar els animals en “biomes” que recreïn ecosistemes concrets. El del Sahel ha estat el pioner.

L’antic Aquarama dels dofins, tancat al públic / Meritxell M. Pauné

Pel que fa al delfinari, compost per un gran tanc d’aigua i grades en desús, a curt termini es farà servir simplement com a dipòsit d’aigua freàtica. “El recinte en consumeix molta per a tasques de neteja, pel que una possibilitat és usar-ho de dipòsit i fer una anella d’aigua freàtica”, ha dit. A llarg termini, però, la direcció del zoo vol que la instal·lació tingui algun ús relacionat amb l’educació.

Els tres dofins traslladats, ha dit, s’estan adaptant a les noves instal·lacions i als nous companys. Tots els dofins que ja hi havia a Atenes són mascles també, pel que no hi haurà reproducció en captivitat, atenent una de les crítiques habituals dels animalistes. El Zoo segueix sent propietari dels 5 dofins –aquests 3 i els dos traslladats fa dos anys a València– i farà seguiment de com es troben durant els 10 anys del conveni de cessió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa