Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Cruïlla acusa Salut de distorsionar les dades de contagis i criminalitzar els festivals
  • CA

El director del Festival Cruïlla, Jordi Herreruela, ha criticat durament aquest dijous l’estudi que el Departament de Salut va difodre ahir, que apunta que el certamen barceloní i altres dos de multitudinaris, el Canet Rock i el Vida de Vilanova i la Geltrú, van ser punts de contagis de la Covid. En declaracions a Rac 1, Herreruela ha acusat la conselleria de “criminalitzar” el sector de la música en viu, una opinió en què els promotors del Canet Rock i el Vida han coincidit.

El responsable del festival celebrat al Fòrum ha demanat rectificacions a Salut perquè, al seu parer, ha ofert “una imatge completament distorsionada” amb unes dades que Herreruela ha posat en dubte i que no ha donat per bones. “La notícia és que hi ha hagut 2.000 contagis als festivals, però no és veritat, perquè ens diuen que una part hauria existit igualment encara que els espectadors no hi haguessin vingut”, ha apuntat Herreruela, que ha considerat que el nombre d’infeccions entre el públic dels tres festivals “és petit en comparació amb el que hi havia a la societat aquells dies“. Segons Salut, 857 espectadors van contagiar-se en els 14 dies posteriors d’assistir als concerts del Cruïlla, una xifra superior als 571 positius diagnosticats entre un grup de persones sotmeses a control que no van acudir al festival.

Herreruela ha advertit que la tesi de Salut que als festivals es van produir més infeccions “fa un mal enorme” a la música en directe. “Portem 18 mesos aturats i se’ns ha responsabilitzat des del principi de la propagació de la Covid. Ens toca demostrar seguretat fins al punt que no pot haver cap contagi per seguir l’activitat. És completament injust. La música no ha estat responsable de cap de les cinc onades”, ha brandat el director, que ha subratllat que cap activitat és “completament segura” davant de la pandèmia: “Tot al dia a dia conté un marge de risc. Si a la resta de casos s’assumeix aquest nivell de risc que intentem que sigui mínim, per què no també a la música? Perquè no es considera un bé essencial“, s’ha contestat.

El director del Cruïlla ha pregat rigor al departament. “Si Salut comparés qui agafa el transport públic amb qui no l’agafa o entre qui va a restaurants i qui no hi va, la incidència superior respecte la comparativa seria igual de dolenta o pitjor”, ha aventurat Herreruela, que ha anunciat que el festival prepara el seu propi estudi sanitari, “amb dades més qualitatives” que el de Salut, ha afirmat.

Herreruela ha instat Salut a “posar en valor” que els primers festivals multitudinaris des de l’inici de la pandèmia han suposat una prova pilot “perquè les sales de concert obrin a la tardor”. Per una altra banda, el director s’ha escudat en la manca de preparació de la seguretat privada contractada per justificar per què el festival va optar per no expulsar els assistents que no duguessin la mascareta sempre posada.

Més notícies
Assistents al Cruïlla sense mascareta | A.D.
El Cruïlla no va ser prou segur i va ser focus d’augment de contagis de la Covid
Notícia: El Cruïlla no va ser prou segur i va ser focus d’augment de contagis de la Covid
Comparteix
Salut detecta que es van produir 1,5 vegades més infeccions entre el públic que a la població que no hi va assistir
Primera nit de toc de queda, centenars de persones a la platja ACN
Barcelona obre al Front Marítim un punt informatiu contra les violències masclistes i LGTBI-fòbiques
Notícia: Barcelona obre al Front Marítim un punt informatiu contra les violències masclistes i LGTBI-fòbiques
Comparteix
El servei estarà disponible tots el divendres i dissabtes, de 19 a 1 hores fins a finals d'agost

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa