Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Demostren l’eficàcia d’un fàrmac per evitar la metàstasi
  • CA


Sense la formació de metàstasi, el càncer no seria tan mortal, i això fa que siguin molt esperançadors els resultats d’un estudi del grup de Càncer i Malalties Hematològiques Infantils del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i l’empresa biotecnològica BCN Peptides. Concretament, han aconseguit demostrar que el fàrmac pèptid sintètic RA08 és capaç de disminuir la formació de metàstasi en càncer infantil i de mama.

L’estudi s’ha publicat a la revista Cellular and Molecular Life Sciences i ha estat possible gràcies a la col·laboració dels Serveis d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques, Cirurgia Pediàtrica i Anatomia Patològica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i de l’Institut de Biomedicina de Sevilla (IBiS). Els responsables d’aquest treball han demostrat l’eficàcia del fàrmac provant-lo en models de dos dels tumors infantils més habituals, neuroblastoma i rabdomiosarcoma, i també en tumors de càncer de mama. La intenció dels investigadors és que aquest fàrmac vagi més enllà i també pugui actuar en altres tipus de càncers.

Recentment, es van produir altres avenços en la lluita contra el càncer

Fa pocs dies, es va produir un altre descobriment recent pel que fa al càncer de mama. Una investigació de l’Hospital del Mar va determinar que el risc de patir-lo es duplica en dones que tenen malaltia mamària benigna. Les conclusions es van presentar al 13è Congrés Europeu sobre el Càncer de Mama, que va tenir lloc a Barcelona.

A finals d’octubre també va haver-hi bones notícies per als pacients de càncer i els seus familiars. El primer assaig del fàrmac Onomyc, liderat per l’Hospital Vall d’Hebron, va demostrar que aquest pot arribar al nucli de les cèl·lules i impedir que els tumors creixin. En l’assaig hi van participar 22 pacients amb tumors al pàncrees, els intestins i els pulmons. Després de nou setmanes amb el fàrmac, el creixement es va aturar en vuit d’ells.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa