Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dotze detencions diàries de lladres aquest estiu a Barcelona
  • CA

El debat sobre la inseguretat i el malestar veïnal per la presència de lladres als carrers de Barcelona ha portat els Mossos d’Esquadra a augmentar els esforços per incrementar la percepció de seguretat a la capital catalana. És l’objectiu del pla Tremall, que ha permès la localització dels caus de molts d’aquests delinqüents i la confecció d’una llista de 159 lladres habituals. L’operatiu de la policia catalana, que sovint es desenvolupa juntament amb la Guàrdia Urbana de Barcelona i la Policia Nacional, també es tradueix en xifres de detencions: 12 al dia entre l’1 de juliol i el 10 d’agost.

Són dades difoses avui per la policia catalana, que situen el nombre d’arrestos en aquest període en 516. D’aquests, 283 han estat per furts i 233 per robatoris amb violència. D’entre tots els arrestats, 48 han ingressat a presó, segons els Mossos. Pel que fa a la quantitat de delictes, la policia de la Generalitat situa en un 51% la reducció dels furts a la capital catalana i en un 28% la dels robatoris amb violència en comparació del mateix període de l’any passat. Cal tenir en compte, amb tot, la presència menor de turistes, que atrauen els lladres.

L’últim desplegament en el marc del pla Tremall es va donar dijous, quan els tres cossos policials van establir un dispositiu al Raval per enxampar lladres. Es tractava del segon operatiu en dos dies, després que el dimecres es fessin sis detencions al voltant de plaça Espanya. El resultat de l’operació de dijous va ser de quatre detinguts per robatoris amb violència. Un d’ells va ser reconegut pels agents, ja que està implicat en un robatori que està sota investigació. Dos més acabaven de robar a una dona de 81 anys que va necessitar assistència mèdica i l’altre arrestat tenia una ordre de detenció i ingrés a presó pendent. Els quatre detinguts pels Mossos acumulen 66 antecedents per robatoris amb violència o força i furts, segons ha informat la policia catalana.

Set persones més van ser detingudes per incomplir la llei d’estrangeria, així que van ser arrestats per la Policia Nacional, que té competències en aquesta matèria. Entre tots set tenen 99 antecedents.

Més notícies
Un cotxe patrulla dels Mossos, en una imatge d'arxiu / CME
Pressió policial contra lladres habituals: sis detencions en una tarda
Notícia: Pressió policial contra lladres habituals: sis detencions en una tarda
Comparteix
Els arrestats sumen 92 antecedents i van ser localitzats al voltant de plaça Espanya
Pisos de Barcelona, amb tendals als balcons, un dels elements que poden fer desistir els lladres escaladors / S.B.
Enxampen ‘in fraganti’ un lladre de pisos després de seguir-lo al metro
Notícia: Enxampen ‘in fraganti’ un lladre de pisos després de seguir-lo al metro
Comparteix
El van identificar al carrer i un guàrdia urbà va decidir observar els seus moviments

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Serafi Bandarra i Grataconys a agost 16, 2020 | 08:59
    Serafi Bandarra i Grataconys agost 16, 2020 | 08:59
    Encara m'estranya com els mossos detenen a ningú,si al moment ja tornen al carrer i si no mirin 66 vegades iures

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa