Dotze detencions diàries de lladres aquest estiu a Barcelona

Els Mossos fan 516 arrestos entre l'1 de juliol i el 10 d'agost, segons dades de la policia catalana

El debat sobre la inseguretat i el malestar veïnal per la presència de lladres als carrers de Barcelona ha portat els Mossos d’Esquadra a augmentar els esforços per incrementar la percepció de seguretat a la capital catalana. És l’objectiu del pla Tremall, que ha permès la localització dels caus de molts d’aquests delinqüents i la confecció d’una llista de 159 lladres habituals. L’operatiu de la policia catalana, que sovint es desenvolupa juntament amb la Guàrdia Urbana de Barcelona i la Policia Nacional, també es tradueix en xifres de detencions: 12 al dia entre l’1 de juliol i el 10 d’agost.

Són dades difoses avui per la policia catalana, que situen el nombre d’arrestos en aquest període en 516. D’aquests, 283 han estat per furts i 233 per robatoris amb violència. D’entre tots els arrestats, 48 han ingressat a presó, segons els Mossos. Pel que fa a la quantitat de delictes, la policia de la Generalitat situa en un 51% la reducció dels furts a la capital catalana i en un 28% la dels robatoris amb violència en comparació del mateix període de l’any passat. Cal tenir en compte, amb tot, la presència menor de turistes, que atrauen els lladres.

L’últim desplegament en el marc del pla Tremall es va donar dijous, quan els tres cossos policials van establir un dispositiu al Raval per enxampar lladres. Es tractava del segon operatiu en dos dies, després que el dimecres es fessin sis detencions al voltant de plaça Espanya. El resultat de l’operació de dijous va ser de quatre detinguts per robatoris amb violència. Un d’ells va ser reconegut pels agents, ja que està implicat en un robatori que està sota investigació. Dos més acabaven de robar a una dona de 81 anys que va necessitar assistència mèdica i l’altre arrestat tenia una ordre de detenció i ingrés a presó pendent. Els quatre detinguts pels Mossos acumulen 66 antecedents per robatoris amb violència o força i furts, segons ha informat la policia catalana.

Set persones més van ser detingudes per incomplir la llei d’estrangeria, així que van ser arrestats per la Policia Nacional, que té competències en aquesta matèria. Entre tots set tenen 99 antecedents.

Més informació

Comentaris

    Serafi Bandarra i Grataconys 16/08/2020 8:59 am
    Encara m'estranya com els mossos detenen a ningú,si al moment ja tornen al carrer i si no mirin 66 vegades iures

Nou comentari