Els aldarulls deixen 400 contenidors cremats i 160 intervencions de bombers

Els aldarulls de la segona nit de foc a Barcelona han deixat 400 contenidors cremats, segons l’alcaldessa Ada Colau. La líder del consistori local ha xifrat en 500.000 euros el cost del mobiliari urbà cremat. A més, ha detallat que els bombers van haver de fer 160 intervencions. El govern municipal va estimar el dia abans que la primera nit de disturbis va malmetre uns altres 250 contenidors, el que suposa una despesa d’uns 320.000 euros per reposar-los.

[r:1]

Aquest matí alguns trams dels carrers Roger de Flor, Consell de Cent, València i Pau Claris estan tallats aquest dijous al matí després dels aldarulls de dimecres al vespre i a la nit a Barcelona. En concret, està tallat el carrer Roger de Flor entre Gran Via de les Corts Catalanes i Aragó, Consell de Cent entre passeig de Gràcia i Pau Claris, València entre passeig de Sant Joan i Roger de Flor i Pau Claris entre Provença i Consell de Cent, segons ha informat la Guàrdia Urbana. Pel passeig de Sant Joan tampoc no s’hi pot circular entre Arc de Triomf i plaça Tetuan. Hi ha diverses línies d’autobús afectades, com ara l’H16, la V17, la V19 i la D50, entre altres.

[r:2]

Els carrers del centre de Barcelona intentaven recuperar la normalitat aquest dijous al matí. Els serveis de neteja treballaven sense parar en els diferents trams afectats pels disturbis d’aquesta matinada on l’olor de cremat, encara es podia percebre. En un dels carrers tallats, al Passeig de Sant Joan entre Gran Via i Arc de Triomf, les bicicletes i els patinets aprofitaven la situació de ser els únics vehicles que passaven per la calçada.

En algunes cantonades, però s’han trobat restes dels disturbis d’aquesta passada matinada, com abans d’arribar a Ausiàs Marc, on un munt de brossa s’acumulava al pas de vianants. Al mateix xamfrà però ja al carrer Ausiàs Marc, que no estava tallat a la circulació, encara fumejava la resta d’un contenidor que restava al mig del carrer i que vehicles i vianants havien d’esquivar per poder passar.

Rastre d'un contenidor cremat a la Gran Via, 12 hores després dels disturbis de dimecres a la nit / MMP

Rastre d’un contenidor cremat a la Gran Via, 12 hores després dels disturbis de dimecres a la nit / MMP

El mateix els passava als qui uns metres més endavant, havien de travessar Bailèn. La Guàrdia Urbana ha encerclat els contenidors que quedaven just al mig, i cotxes i motos podien circular evitant els obstacles. Un noi aprofitava el semàfor en vermell per recollir les restes dels petits incendis i omplir, així, el seu carro, mentre que els qui anaven a treballar, encuriosits, s’aturaven i feien fotografies amb el mòbil en veure com havien quedat els carrers.

Comentaris

    Robert2 Octubre 17, 2019 | 08:54
    La CUP no té res a dir? Encenen el foc i quan hi ha problemes s'amaguen. No són els únics...
    Onix Octubre 17, 2019 | 17:41
    Aquest pressupost de la Frau ja porta el tant per cent de comissions per fer d'intermediària ?

Nou comentari

Més notícies

Segona nit de foc a Barcelona

Hores de barricades, cotxes cremats i càrregues de la policia en la protesta dels CDR després que Buch advertís que els aldarulls són "intolerables"

L’Ajuntament xifra en 320.000 euros el cost de 250 contenidors cremats la nit de dimarts

Comuns i socialistes critiquen la pèrdua de mobiliari urbà i la necessitat d’asfaltar alguns carrers afectats pels aldarulls al voltant de la Delegació del govern espanyol