Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Diverses fonts de Collserola, novament vandalitzades

Els episodis de vandalisme a la ciutat continuen augmentant de manera progressiva i en aquesta ocasió li ha tornat a tocar el rebre al Parc de Collserola. De fet, les fonts existents a la zona ja han estat víctima d’atacs, bàsicament amb grafis, i es troben envellides, en mal estat. Així ho ha denunciat públicament un usuari des del seu compte de Twitter, amb un comentari irònic sobre l’estat “espaterrant” amb el qual llueixen les fonts tal i com s’acredita amb les fotografies que acompanya.

Són, concretament, a la font Nova, la font Vella i la font Joana. A més, altres usuaris de les xarxes s’han unit a la queixa i assenyalen que moltes senyalitzacions i cartells del parc tampoc se salven dels grafits.

77.000 euros invertits en la remodelació

La tardor de 2019 es van invertir prop de 77.000 euros en la remodelació d’una vintena de fonts del Parc de Collserola, amb finançament municipal que provenia de la taxa de turisme. Entre les que van ser objecte de reforma hi havia precisament la font Joana i la font Nova.

Un any després d’aquestes tasques de millora, una teula restaurada que servia de desguàs estava trencada. Fonts del parc lamenten que, malgrat que les tasques de manteniment són habituals, també són molt freqüents les pintades i els grafits.

Diversos episodis molt recents

El darrer mes ha estat especialment prolífic per al vandalisme a la ciutat: primer va ser la façana de l’emblemàtic Palau Centelles del segle XV, ubicat al Gòtic i catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL); després el mural del silenci del Raval -tot just una setmana després de haver estat pintat- i el passat diumenge la víctima va ser la façana d’una botiga centenària del Gòtic, concretament El Ingenio, que va acollir durant més de 170 anys un emblemàtic taller de capgrossos, gegants i màscares.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: GKTC a novembre 17, 2022 | 23:27
  GKTC novembre 17, 2022 | 23:27
  Els grafiters són pitjors que una plaga de paneroles. S’ha de ser desgraciat per dedicar temps i diners a deixar la teva merdeta de marca kitsch per tot arreu. El vandalisme no pot seguir sortint gratis.
 2. Icona del comentari de: Barceloní emprenyat. a novembre 18, 2022 | 08:49
  Barceloní emprenyat. novembre 18, 2022 | 08:49
  Una pregunta: qui financia els grafiters?. Perque la pintura en sprai és molt cara.
 3. Icona del comentari de: en fi a novembre 18, 2022 | 09:05
  en fi novembre 18, 2022 | 09:05
  bé colau bé
 4. Icona del comentari de: Sairto a novembre 18, 2022 | 18:54
  Sairto novembre 18, 2022 | 18:54
  Això forma part d'aquesta nova Barcelona, bruta, violenta, desordenada, amb molts micronuclis de vandalisme i de futur incert quant a convivència. Gran proliferació d'espais ciutadans anomenats "illes", per passejar els turistes, perquè nadius cada dia n'hi ha menys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa