Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vandalitzen la façana d’un palau emblemàtic del Gòtic del segle XV
  • CA

Nou episodi de vandalisme en un edifici històric de Barcelona. El Palau Centelles, un monument del segle XV ubicat al barri Gòtic i catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), ha aparegut aquest dilluns malmès amb diverses pintades.

Segons ha denunciat un veí de la ciutat a través de les xarxes socials, una part de la façana de l’emblemàtic palau del Gòtic ha estat guixada amb una pintura de color blau. “El Palau Centelles també vandalitzat. Degradació a cada racó”, apunta l’usuari en la publicació, que va acompanyada d’una fotografia de l’estat en el qual ha quedat el monument.

El Palau Centelles està ubicat al carrer de la baixada de Sant Miquel i va ser construït al segle XV just a sobre d’una construcció que data almenys del segle XIII. Des del 1983, l’històric palau és la seu del Consell Consultiu de la Generalitat de Catalunya.

Ofensiva contra els grafiters

Cal recordar que l’Ajuntament de Barcelona va anunciar el passat mes de juny un paquet de mesures per intensificar la lluita contra les pintades als carrers i en edificis protegits com a part del patrimoni de la capital catalana. En concret, el consistori va detallar que s’interposarien més sancions i que, en alguns casos específics, aquestes anirien acompanyades de peticions de penes de presó. Les multes que s’imposen per via administrativa aniran entre els 300 i els 500 euros.

Aquest pla de xoc contra els grafits no només pretenia centrar-se en els carrers, sinó que també preveia actuar en el metro, un dels casos on la realització d’aquestes pintades podria acabar en una denúncia per la via penal. En el marc d’aquesta ofensiva contra els grafits, el govern municipal també va decidir augmentar en 1,8 milions d’euros el pressupost destinat a la neteja de les pintades tant en edificis protegits com a part del patrimoni local com en la resta d’immobles de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa