Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els districtes de Barcelona on els pisos són més cars i més barats

El preu de l’habitatge és un dels temes estrella de la ciutat, i un estudi del portal immobiliari Casavo l’ha tornat a posar sobre la taula. Segones les anàlisi dels seus experts, el preu mitjà de l’habitatge a Barcelona és de 326.883 euros. Des de Casavo recorden que hi ha diferents factors que poden condicionar els preus, un dels quals són les zones geogràfiques on es troben els pisos.

Per exemple, a les zones de la ciutat “en creixement” el preu mitjà és de 241.756 euros, mentre que al centre se situa en els 411.250 euros. Si s’observa aquesta realitat per districtes, es pot veure que en un dels més distingits i amb rendes més altes, Sarrià-Sant Gervasi, l’import arriba als 596.000 euros. A l’altra cara de la monera apareixen districtes més obrers i on la gentrificació no té encara molta força: Nou Barris (150.000 euros), Sant Andreu (201.610 euros) i Horta Guinardó (225.345 euros).

El drama de llogar un pis

Aquest dilluns el TOT Barcelona va conèixer el cas de dos amics que busquen pis amb dues habitacions i que estigui en bon estat. El pressupost que tenen és de 900 euros, la qual cosa, però, suposa gairebé 100 euros menys que la mitjana del preu de la ciutat. La Marina i el seu amic van començar a buscar en immobiliàries. Quan van entendre que no trobarien res per aquell preu, van passar a fer una crida per WhatsApp als seus amics i coneguts perquè donessin veus.

La situació, però, continuava sent difícil. La Marina, va posar un exemple al TOT: “Aquest diumenge a la tarda van posar un anunci per a un pis de Sants que ens encaixa. Aquest matí he trucat 9 vegades i he aconseguit que em responguin. Tenim visita aquesta tarda, som els últims, perquè ja han tancat la llista de visites. És a dir, des de diumenge a la tarda fins dilluns a les 9 del matí…”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a març 02, 2023 | 13:00
    Anònim març 02, 2023 | 13:00
    Aquestos preus dels pisos de BNA es una gran mentida. A bon trova un pis de aquestos preus si al Guinado ( Avda. MARE DE DEU DE MONTSERRAT. 3 h. son : 590.000+ traster +Parking+ Iva = (.....) Per favor no engañeu a la gent Si bol Nou Barris , si trovaran 300.000E I SanAndreu de 400.000E cap dal + Parking+ Traster + iba +etc. I buscan molt trovara 200.000 E pero no son gaire descens.....val. ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa