Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El dispositiu dels Mossos que vol evitar enfrontaments a la Bonanova

Els Mossos d’Esquadra han preparat un dispositiu amb motiu a les dues manifestacions que s’han convocat en contra i a favor del desallotjament dels dos edificis ocupats a la plaça de la Bonanova El Kubo i La Ruïna. Tal com ha avançat betevé i ha confirmat el TOT Barcelona a partir de fonts dels Mossos, es blindarà tota la plaça per impedir-hi l’accés i, i així, garantir la seguretat de totes les persones que es trobin a la zona. Es vol evitar que s’originin enfrontaments entre “els col·lectius antagònics”.

D’altra banda, també s’activarà el Centre de Comandament Operatiu de Recursos (CECOR), la qual cosa, segons les fonts dels Mossos, suposa que s’augmenti la presència d’agents uniformats i de paisà, entre altres. “Es pot preveure que s’originin diversos incidents”, han dit.

Aquests dos edificis fa anys que estan ocupats, però el conflicte va començar fa poques setmanes. Tot va començar quan partits polítics com Ciutadans i Vox van començar a manifestar-se a les portes. Després la situació es va crispar encara més quan Daniel Esteve, el fundador de la polèmica empresa amb vincles amb l’extrema dreta, Desokupa, va anunciar aquest dilluns que enviaria 50 treballadors per desallotjar els edificis. Finalment, no efectuarà el desallotjament, però sí que s’hi personarà per manifestar-se. Cal recordar que Desokupa ha protagonitzat diferents allotjaments polèmics en els darrers anys i té diferents denúncies per coaccions a famílies vulnerables.

Crispació per la presència de polítics

Per part seva, des de l’Associació de Veïns de Sant Gervasi de Cassoles van explicar a betevé que els problemes i les queixes veïnals amb motiu dels espais ocupats van arribar amb la presència de representants polítics a la zona. Abans la convivència era bona.

Pel que fa al desallotjament, Sareb, propietària dels dos edificis ocupats, va demanar aquest dimarts al Jutjat de Primera Instància número 39 mesures cautelars per desallotjar-los. Aquest dijous s’ha sabut que la jutgessa ha desestimat aquestes mesures cautelars i no s’executarà el desnonament de La Ruina i El Kubo.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a maig 11, 2023 | 16:24
    Ricard maig 11, 2023 | 16:24
    Mai s'havia parlat tant de tan pocs. Les forces racistes de dreta han muntat un xou perquè les enquestes els ignoren, i els "simpàtics" ocupes són l'excusa perfecta per a ells. Si es manifestessin per Catalunya ja estarien tots processats, racistes i ocupes. Tots.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa