Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Discrepàncies entre Trilla i Mitjà sobre la reducció del temps d’aïllament de positius
  • CA

El cap de Medicina Preventiva de l’hospital Clínic, Antoni Trilla, ha avalat escurçar fins a deu dies la quarantena pels contactes de coronavirus. “Des del punt de vista pràctic, és raonablement segur escurçar el període d’aïllament a deu dies”, ha assegurat Trilla en una entrevista a Rac1. L’epidemiòleg ha explicat que només entre un 1% i un 3% dels casos presenten símptomes més enllà dels primers deu dies, un “risc” que es pot assumir perquè és un percentatge “molt petit”. En aquest punt el doctor Trilla dissenteix d’Oriol Mitjà, que s’ha mostrat contrari a la reducció del confinament de positius. “A menys que hi hagi nova informació, caldria mantenir les quarentes de 14 dies”, ha dit Mitjà a través de Twitter.

Pel que fa a la tornada a les escoles, Trilla ha assegurat que és “impepinable” que hi hagi contagis i ha assegurat que cal intentar limitar al màxim la transmissió del virus en els centres educatius.”El perjudici de tancar les escoles de forma massiva en absolut compensa els possibles beneficis d’un control de la pandèmia”, ha afirmat. L’epidemiòleg ha assegurat que és “molt pitjor”, tant pel desenvolupament com per la salut dels nens, no poder anar a les escoles i ha recomanat intentar controlar al màxim la transmissió del virus.

En aquest sentit, ha destacat la importància d’incrementar la prudència en les zones amb més incidència per evitar els contagis. “Deixarem molts nens a casa que no tindran el virus. Els símptomes de febre amb prou feines compleixen el 60% dels casos”, ha afirmat. En el cas dels més petits, els símptomes que justifiquen quedar-se a casa són mocs, mal de gola i una temperatura de més de 37,5 graus. En el cas dels més grans de dotze anys, a aquests símptomes s’hi hauria de sumar la pèrdua de gust i l’olfacte.

En qualsevol cas, Trilla ha assegurat que la fotografia dels primers dies d’escola serà una “mica moguda” i no serà fins dins de tres setmanes, després del “soroll inicial”, quan es podran conèixer els nombres de contagis a les escoles. A més, ha afirmat que la situació serà “més complicada” en les primeres dues setmanes, ja que els nens tenen ara més contacte amb altres persones.

La manifestació de la Diada

Trilla ha assegurat que les imatges de la manifestació d’aquest divendres amb motiu de la Diada afegeixen un “plus de tranquil·litat i seguretat” pel que fa al compliment de les mesures de seguretat. L’epidemiòleg no ha descartat el risc de contagi, però ha assegurat que és el mateix que hi pot haver anant a la platja o circulant amb transport públic. “El risc no es va evitar, però es va intentar minimitzar al màxim”, ha manifestat.

Pel que fa a la situació general a l’Estat, Trilla ha qualificat de “mala notícia” la xifra de contagiats però ha assegurat que la detecció dels casos reflecteix “la realitat de la malaltia”, on un 80% dels casos són lleus, un 15% poden requerir atenció hospitalària i un 5%, cures intensives. “Ara, el focus no és tant intentar salvar vides, sinó reduir el nombre de contagis, que ajudarà a reduir el nombre de casos greus”, ha afirmat.

Per això ha recordat la importància de complir les mesures de seguretat i “mantenir la calma” amb el retorn a les escoles i l’increment de l’activitat laboral. Pel que fa a Madrid, l’epidemiòleg ha assegurat que travessa una situació “preocupant”.

Més notícies
El secretari de Salut Pública, Joan Guix; la consellera de Salut, Alba Vergés, i el cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla / ACN
Trilla demana obrir les escoles perquè “per a la salut dels nens, és un risc acceptable”
Notícia: Trilla demana obrir les escoles perquè “per a la salut dels nens, és un risc acceptable”
Comparteix
El cap d'epidemiologia de l'Hospital Clínic també ha recordat que es plantegen la possibilitat de fer confinament selectius i prohibir més activitats si la situació empitjora
Una cambrera desinfecta una taula d'una terrassa a Barcelona per complir amb les restriccions de la Covid-19 / Europa Press
El coronavirus entra en una fase d’estabilitat “perillosa”
Notícia: El coronavirus entra en una fase d’estabilitat “perillosa”
Comparteix
El nombre de positius a Barcelona es manté per sobre dels 1.500 setmanals

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Cge a setembre 12, 2020 | 20:21
    Cge setembre 12, 2020 | 20:21
    Trilla , és un bon epidemiòleg però va amb les indicacions del Gobierno Ejpañol. Per tant no me n'enrefio.
  2. Icona del comentari de: És evident qui té raó. a setembre 13, 2020 | 14:18
    És evident qui té raó. setembre 13, 2020 | 14:18
    Mitjà, que es fa passar per expert, ha dit bestieses i ha proposat ximpleries. La qüestió és sortir als mitjans i embolicar la troca. Em sembla recordar que era l'assessor de presidència i de Waterloo.
    • Icona del comentari de: Senzill de veure a setembre 13, 2020 | 19:39
      Senzill de veure setembre 13, 2020 | 19:39
      Sí, és evident. Té raó en Mitjà. Tot el que ha anat dient l'Oriol Mitjà s'ha anat confirmant. Tant de bo que li haguessin fet més de cas!
  3. Icona del comentari de: Carlistes de Picamoixons a setembre 15, 2020 | 20:24
    Carlistes de Picamoixons setembre 15, 2020 | 20:24
    Visca en Trilla! Oriol Mitjà es fill de capellà!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa