Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trilla demana obrir les escoles perquè “per a la salut dels nens, és un risc acceptable”

El cap del servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, ha dit aquest dissabte que “s’està intentant arribar a la millor situació epidemiològica” del coronavirus en el moment de reobrir les escoles. En una entrevista al programa Via lliure de Rac1, ha afirmat que rebaixar les xifres actuals de la pandèmia donarà “una certa garantia que, amb determinades mesures, el risc que es transmeti el virus a les escoles és més reduït”. “Però el virus seguirà entre nosaltres. No podem pensar que en 15 dies estarem a zero com a Nova Zelanda i tots contents”, ha afegit. I, en el mateix sentit, ha opinat que això no passarà a cap país europeu en els pròxims dos anys.

Trilla ha demanat acceptar un cert risc a les escoles, però ha dit que “per a la salut dels nens, és un risc acceptable” ja que no emmalalteixen greument. En canvi, ha recordat que anar al col·legi és important per a la seva formació i per a la situació dels pares.

Sobre l’ús de la mascareta a les aules, ha dit que és recomanable que els nens la portin, i ha plantejat que, si hi ha un rebrot focalitzat en una classe, es posin aquells estudiants afectats en quarentena però que no es tanqui l’escola. El responsable d’epidemiologia al Clínic, a més, ha explicat que “el confinament està sempre sobre la taula”, però amb l’objectiu de no arribar a aquesta situació. Per això, podrien donar-se confinaments selectius i es podrien prohibir algunes activitats. “Pot ser hipotèticament necessari si la situació empitjora de forma realment important, però crec que ningú està pensant que aquesta és la següent mesura”, ja que seria negatiu per a la salut mental de les persones i per a l’economia.

Quant a l’actual rebrot de coronavirus a Espanya, ha dit que hi ha diversos factors que l’han propiciat, com “una sortida ràpida de la fase més dura de la pandèmia i una relaxació general en l’estiu”, a més de que no sempre es compleix correctament la quarentena.

Per afrontar aquesta situació, ha assegurat que és important atacar el virus, per la qual cosa ha celebrat els cribatges massius, i ha informat que és important estar recolzats pel poder judicial: “Això que els jutges vagin opinant de forma diferent a les recomanacions de Salut no ajuda”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa