Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
750.000 persones vibren de nou amb els Reis i les novetats de la Cavalcada
  • CA

Comença la cavalcada de Reis més esperada dels últims anys. Ses majestats han arribat puntuals a les 16h al Port Vell de Barcelona on han estat rebuts per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que els ha entregat la clau mestra per poder entrar a les cases barcelonines a deixar els regals. Colau s’ha dirigit als tres Reis per explicar-los què han demanat els nens de la ciutat. “Els nens han demanat que s’acabin les guerres i que no hi hagi violència de cap tipus, especialment contra els nens i les nenes“, ha dit l’alcaldessa per donar el tret de sortida a la cavalcada. Per la seva banda, el rei Melcior ha reconegut que els nens són els seus grans aliats “en la lluita per salvar el planeta”. “Sou els herois del gran canvi que just comença”, els ha dit.

Els reis, ja preparats per desfilar pujats a les seves noves carrosses, han anat saludant la canalla fins passades les 21h. En total, totes les carrosses formaven una filera d’un quilòmetre que viatja des del Port Vell fins a tocar de les Fonts de Montjuïc. Enguany, a més, amb la particularitat d’un canvi en el recorregut forçat per les obres de la Via Laietana, una de les avingudes més habituals del seguici reial d’altres anys.

Noves carrosses pels tres Reis d’Orient

Quan encara faltaven dues i tres hores pel començament ja hi havia algunes famílies guardant lloc. L’espera ha valgut la pena amb l’arribada dels tres Reis, que enguany estrenaven una carrossa amb dos pisos i una novetat força significativa: els Reis anaven drets i podien desplaçar-se per tota la carrossa, fet que els ha permès saludar a tota la canalla. Un altre moment força s’ha fet esperar fins el final. Una de les darreres carrosses anava plena de caramels, un fet que l’any passat no va succeir. Amb set tones de caramels, concretament. Els Reis d’Orient han començat a arribar al final del camí a partir de les 21h.

Milers de famílies han tornat als carrers per rebre els Reis. L’afluència massiva d’espectadors, tal com s’esperava, ha estat una realitat. La Guàrdia Urbana calcula que hi ha hagut 750.000 persones seguint en directe la cavalcada. Així, tal com s’esperava, la sortida ha estat massiva, fet que ha deixat algunes imatges de cert pànic. Malgrat l’ambient lúdic general, també s’ha viscut algunes estones d’estrès en alguns punts concrets. Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, s’han taponat les andanes de l’estació de Paral·lel en moments puntuals, provocant moments de neguit entre els usuaris del Metro.

Els Reis, a la seva arribada a Barcelona | ACN
Els Reis, a la seva arribada a Barcelona | ACN

El minut a minut

21:00h – 750.000 persones veuen en directe la Cavalcada

Tal com preveia l’Ajuntament, la cavalcada ha tingut una assistència massiva. La Guàrdia Urbana calcula que hi ha hagut 750.000 persones al llarg dels diferents carrers que formen el seguici reial. Els Reis d’Orient arriben, en aquests moments, a l’avinguda Maria Cristina, punt final de la cavalcada.

20:30h – L’avinguda Maria Cristina plena de gom a gom

L’avinguda Maria Cristina, carrer per on finalitza la Cavalcada ja està plena de gen. Enguany, moltes persones ha tornat a sortir de forma massiva, tal com ja preveia l’Ajuntament de Barcelona. Els nous carrers, alguns més estrets del que és habitual, han dificultat l’accés d’algunes persones que volien visitar la cavalcada. Tal com comenten algunes persones al TOT Barcelona, només hi havia una sortida i s’ha generat un tap.

20:00h – Els Reis encaren l’últim tram del seguici

La cavalcada gira pel carrer de Sepúlveda a l’hora prevista. Els Reis encaren l’últim tram del seguici, que els durà fins a l’avinguda Maria Cristina. Ses majestats van acompanyats de música i balls de claqué, una novetat d’enguany. Aquest any també hi ha més de 1.000 actors i voluntaris.

19:30h – Arribem a l’equador de la Cavalcada

La cavalcada ja està a la Ronda de Sant Pau, amb els tres Reis a les seves respectives carrosses amb tot el seguici al complet. També estan a ple rendiment les caramel·leres, que tornen amb 7 tones de llaminadures després de dos anys sense poder llançar-les. Al mateix temps hi ha la tradicional comparsa del carbó, el gran estel, ben il·luminat i amb ballarins, els carters reials i el tradicional patge Gregori.

18:50h – Els tres Reis ja són als carrers de Barcelona

Cinc minuts més tard ha sortit el Rei Baltasar. Amb una carrossa similar, molt il·luminada i amb el rei desfilant per tota ella. El patge de l’últim Rei pregunta els infants si s’han portat bé, acompanyat d’una música amb molt de ritme amb una base de timbals.

Els Reis Gaspar i Baltasar a la Cavalcada

18:45h – La comitiva del Rei Gaspar ja està en marxa

Ballarins de ‘Som-hi Dansa’ apareixen a peu de carrer presidint el seguici del Rei Gaspar Acte segueix apareix el Rei, també de peu i poden anar a tots els punts de la nova carrossa. Una carrossa, d’altra banda, molt il·luminada i molt blanca. Mentrestant, un patge es va dirigint als més menuts i demana aplaudiments pel rei.

18:30h – Comença a desfilar el Rei Melcior

Comença a sortir la carrossa del rei Melcior. Una carrossa nova, de dos pisos i on el rei va dret i pot passejar-se per tot el sostre de la mateixa. Aquest fet el permet saludar a tots els cantons. Abans han sortit la carrossa de ‘Correus Reials’, que recullen les cartes dels infants amb la seva tradicional cançó; ‘La carrossa de l’estel’, on està el patge Estel i els estels màgics.

18:00h – Comencen a desfilar les carrosses

A les sis en punt de la tarda en punt, les primeres carrosses han començat a rodar dirigits pels cavalls de la Guàrdia Urbana, que obren la cavalcada. Partint des de l’avinguda del Marquès de l’Argentera cantonada amb el passeig de la Circumval·lació. Les primeres carrosses avancen lentament en aquests moments al passeig de Colom i aviat arribaran a la plaça de les Drassanes, des d’on giraran cap a l’avinguda del Paral·lel.

Els carrers estan plens d’infants i famílies, en una imatge poc habitual en els últims dos anys. Algunes famílies, de fet, ja hi eren dues o tres hores abans de l’inici, per tal de guanyar espai a les primeres files i veure els Reis Mags d’Orient en primera fila. A tocar de les tanques ja hi ha infants a tots els punts de la cavalcada. La majoria nerviosos, però il·lusionats. És comú veure moltes bosses entre la canalla, expectants per agafar tants caramels com puguin, després de dos anys sense poder fer-ho. La cavalcada que tot just comença també es pot seguir per televisió al canal de TDT de Betevé.

Totes les carrosses de la cavalcada

Tots tres Reis gaudiran de nous decorats, així com la carrossa de l’Estel, d’instruccions per Somiar i Joguines, que també es renoven. Però no són les úniques. També hi ha la d”Hola, Barcelona’, de la companyia Brincadeira, que ha donat la benvinguda als Reis d’Orient i comptarà amb la presència de la Gata perduda, del Gran Teatre del Liceu, una de les grans novetats de la cavalcada i que es podrà veure al primer bloc de carrosses. Tres més són ‘Correus Reials’, on els infants podran deixar les seves cartes; ‘La carrossa de l’estel’, on està la patge Estel i els estels màgics; i ‘Les joguines’. La resta de carrosses que omplen d’il·lusió els carrers de la ciutat són ‘El rei Melcior’, ‘El rei Gaspar’, ‘El rei Baltasar’, ‘Instruccions per somiar’ i ‘El carbó’.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa