Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La ‘gata perduda’ del Raval obrirà una Cavalcada de Reis amb nou recorregut
  • CA

La Cavalcada de Reis del 2023 tindrà com a nou protagonista la gata perduda del Raval. L’òpera produïda pel Gran Teatre del Liceu en col·laboració amb els veïns d’aquest barri barceloní serà l’encarregada d’obrir la comitiva reial en l’edició d’enguany, que ha hagut de modificar el seu recorregut a causa de les obres a la Via Laietana.

Segons ha explicat l’executiu municipal en una roda de premsa celebrada aquest dimarts, la tradicional rua arrencarà al Moll de la Fusta -batejat aquest any com a Portal de la Pau- i, després de recórrer el passeig de Colom, pujarà per l’avinguda del Paral·lel fins a la ronda de Sant Pau, on girarà fins a arribar al carrer de Sepúlveda. El recorregut acabarà a l’avinguda de Maria Cristina i aconseguirà esquivar d’aquesta manera les obres que s’estan realitzant a la Via Laietana, una de les vies principals que marcaven tradicionalment la Cavalcada de Reis.

L’edició d’enguany de la desfilada recupera la proximitat i la clàssica entrega de cartes als Reis després que la pandèmia del coronavirus obligués a respectar les distàncies de seguretat en els darrers anys. La comitiva reial comptarà també amb noves carrosses dissenyades especialment per a l’ocasió i tindrà un “alt component tecnològic”, tal com ha remarcat el tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, que ha assegurat que la cita d’aquest 2023 serà “més grossa que mai” i tindrà un estel amb unes característiques “espectaculars”.

Més de 1.100 participants i set tones de caramels

Pel que fa al nombre de participants que desfilaran en aquesta edició de la Cavalcada de Reis, el consistori barceloní ha detallat que més de 1.100 persones protagonitzaran la tradicional rua enguany i que la previsió és que es reparteixin fins a set tones de caramels entre els assistents que s’acostin a veure la comitiva en els diferents punts del llarg recorreguts pels carrers de la capital catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa