Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tot el que necessites saber sobre la Cavalcada de Reis 2023
  • CA

Des de l’esclat de la pandèmia que Barcelona no viu una Cavalcada de Reis amb normalitat, però enguany, per fi, ha arribat el moment de tornar a rebre els Reis d’Orient com sempre s’ha fet. Alguns dels detalls que es coneixen d’aquesta especial cita és que Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran el 5 de gener a les 16 hores a la plaça del Portal de la Pau, on els rebrà l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. La rua començarà més tard. Concretament a les 18 hores i es preveu que no acabi fins a les 21 hores.

El recorregut d’enguany és diferent del d’altres anys perquè, entre altres raons, vol que la cavalcada esquivi les obres de la Via Laietana. La rua arrencarà al carrer del Marquès de l’Argentera, continuarà per passeig de Colom i després passarà per l’avinguda del Paral·lel. Més tard, anirà per ronda de Sant Pau i passarà per davant del Mercat de Sant Antoni. Tot seguit, continuarà per carrer de Sepúlveda i plaça d’Espanya per acabar a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, davant de la Font Màgica de Montjuïc.

Les 9 carrosses de la cavalcada

Més enllà del recorregut, el que també és nou aquest any són algunes de les nou carrosses que conformaran la cavalcada. Per una part està ‘Hola, Barcelona’, de la companyia Brincadeira, que donarà la benvinguda als Reis d’Orient i comptarà amb la presència de la Gata perduda, del Gran Teatre del Liceu. Tres més són ‘Correus Reials’, on els infants podran deixar les seves cartes; ‘La carrossa de l’estel’, on estaran la patge Estel i els estels màgics; i ‘Les joguines’. La resta de carrosses que ompliran d’il·lusió els carrers de la ciutat són ‘El rei Melcior’, ‘El rei Gaspar’, ‘El rei Baltasar’, ‘Instruccions per somiar’ i ‘El carbó’.

Una altra novetat important és que aquest any es tornaran a llençar caramels des de les carrosses després de dos anys sense veure’n a causa de la pandèmia. L’any passat va haver-hi Cavalcada de Reis, però no caramels, i el 2021 no va haver-hi directament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa