Detingut a Barcelona un fugitiu buscat per França

Formava part d'una xarxa d'immigració il·legal i havia aconseguit evitar la seva detenció a Bilbao

La Policia Nacional ha detingut a l’estació de Sants de Barcelona un fugitiu buscat per les autoritats franceses. L’home era el principal falsificador en el marc d’una organització dedicada al tràfic il·legal d’immigrants. Sobre l’arrestat, de nacionalitat algeriana, pesava una ordre europea de detenció i entrega emesa per les autoritats judicials franceses per delictes contra l’ordre públic, la seguretat de l’estat i la confiança pública per estafa, frau i falsificacions.

L’home havia aconseguit fugir del sud de França cap al nord de l’Estat després de diversos intents de detenció per part de la policia francesa en el marc de la desarticulació de la xarxa. Alertats per les autoritats franceses, els agents espanyols van localitzar-lo la mateixa nit de la fugida en un hotel a Bilbao. S’havia registrat amb documentació falsa. En el moment de la seva detenció es va produir un fort forcejament en el que va resultar lesionada una agent. L’home va aconseguir tornar a fugir.

Després de diverses indagacions, va ser localitzat a l’estació barcelonina de Sants i es va establir un dispositiu policial per detenir-lo. Finalment el van aconseguir neutralitzar i detenir quan intentava novament fugir. En el moment de la detenció va facilitar una altra identitat per tal d’eludir l’acció de la justícia, però després de comprovar les impressions dactilars es va confirmar que era la persona buscada.

L’home tenia intenció de viatjar a Cartagena (Múrcia) per ocultar-se i arribar clandestinament al seu país d’origen. L’arrestat havia estat condemnat a presó anteriorment per uns fets similars. Ara, ha estat posat a disposició judicial del jutjat central d’instrucció número 1 de l’Audiència Nacional per a la seva extradició.

Més informació

Nou comentari