Detingudes una mare i una filla per una gran estafa en un concessionari

El cas, destapat pel TOT Barcelona, afectaria un centenar de persones

Els Mossos d’Esquadra han detingut una mare i la filla, responsables del concessionari CRT Automóviles, acusades d’estafar un centenar de persones. Segons han informat fonts coneixedores al TOT Barcelona, van ser arrestades ahir al migdia acusades d’un delicte d’estafa. Les mateixes fonts han detallat que es van acollir al dret a no declarar i que es van mostrar “sorpreses” per la detenció. Fonts de la policia catalana han confirmat a aquesta redacció les detencions.

Totes dues van passar a disposició judicial ahir mateix i van ser posades en llibertat provisional. El jutjat va decretar, però, la retirada del passaport, la prohibició de sortir del país i compareixences periòdiques com a mesures cautelars.

Aquest diari va destapar el cas protagonitzat per un concessionari de Sant Boi de Llobregat, en què almenys un banc s’ha personat com a acusació particular. El nombre d’afectats ascendeix, segons fonts coneixedores, a una cinquantena com a mínim. Els Mossos, però, tenen constància ja d’un centenar de denúncies, algunes d’elles de veïns de Barcelona. El volum del cas és tan gran que la unitat d’investigació de la comissaria de Sant Boi l’ha traspassat a una unitat superior. L’estafa podria haver estat d’almenys mig milió d’euros, segons fonts consultades.

L’estafa, segons va revelar el reportatge d’aquest mitjà, hauria afectat també diverses entitats bancàries i una empresa de lloguer de cotxes. La causa la instrueix el jutjat número 2 de Sant Boi, que després de rebre les detingudes començarà a prendre declaració a les víctimes, algunes de les quals s’han organitzat mitjançant un grup de Whatsapp.

El concessionari investigat, tancat / A. L.

La majoria d’elles van patir el mateix modus operandi: compraven cotxes a CRT Automóviles i, després que el concessionari tramités un crèdit bancari en nom seu per fer la compra, es quedaven sense rebre el vehicle adquirit. Les persones estafades comenten que rebien excuses quan reclamaven el vehicle i que el concessionari els posava a disposició, en alguns casos, cotxes de lloguer per compensar. Aquests vehicles, propietat de Like Rent a Car, eren reclamats finalment per la companyia de lloguer perquè el concessionari tampoc els pagava. L’empresa de lloguer exigeix 10.000 euros a CRT Automóviles per abonaments impagats.

Amb tot, el concessionari està tancat amb l’excusa d’un cas de Covid del gener i malaltia de la propietària. Presenta un aspecte d’abandonament amb pocs vehicles a l’interior i un terra brut. Aquest diari va oferir a les responsables del concessionari donar la seva versió dels fets, sense obtenir resposta.

Més informació

Nou comentari