Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Estafen mig milió d’euros rellogant pisos dels quals no pagaven mensualitats
  • CA

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de l’Eixample han detingut una parella de Cambrils responsable d’estafar mig milió d’euros rellogant pisos dels quals no pagaven mensualitats. La policia catalana ha informat que va arrestar un home i una dona de 35 i 36 anys, respectivament, acusats dels delictes d’estafa, falsificació documental, ús de documentació falsa i usuarpació d’estat civil.

Els detinguts van arribar a llogar 17 pisos al districte de l’Eixample per portar a terme l’estafa durant els cinc anys que van actuar. L’home era l’encarregat de fer els tràmits, sempre amb documentació falsa per ocultar la seva identitat, segons indiquen els Mossos. Un cop tenien el pis llogat, l’oferien com a apartaments turístics sense que els propietaris ho sabessin i saltant-se els tràmits administratius que regulen l’activitat.

Així, aconseguien beneficis mitjançant els pagaments d’habitacions turístiques. Amb tot, afegeix la policia catalana en un comunicat, la parella tampoc pagava les mensualitats dels pisos llogats, així que els guanys eren encara més importants. Tampoc abonaven taxes ni impostos per a l’activitat turística. Els propietaris dels pisos llogats a la parella han perdut 149.172 euros, segons xifren els Mossos, tant per impagaments com per costos judicials per recuperar els pisos.

Els estafadors van actuar d’aquesta forma durant cinc anys i, amb la pandèmia, van canviar el mètode. Així, van passar a rellogar els pisos per a estades de llarga durada, ja que el lloguer turístic havia caigut per la Covid-19, una tendència en el mercat immobiliari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa