Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detenen a Suècia l’assassí d’un jove mort a trets a un pis del carrer Urgell
  • CA

El presumpte assassí del carrer Comte Urgell, autor d’un dels crims que s’han produït aquest any a Barcelona, ha sigut detingut a Suècia. Els contactes que durant mesos han mantingut els Mossos d’Esquadra amb la policia del país escandinau, incloses reunions a Madrid amb agents del cos nòrdic, han permès localitzar a Göteborg l’home que al mes de maig en va matar un altre a trets en un pis de l’Eixample.

El detingut té 26 anys i és de nacionalitat kosovar, han explicat fonts dels Mossos. La víctima, en canvi, era sueca i tenia 25 anys. En el passat, a més, havia estat afectada per almenys un altre intent d’homicidi. Els fets es van produir a plena llum del dia –cap a les dues del migdia– i l’autor dels trets va fugir de l’edifici on s’havia produït l’homicidi amb un casc de moto posat.  

[r:1] 

La fredor i aparent tranquil·litat amb què va actuar el tirador va fer sospitar de seguida que el motiu del crim podia ser una revenja entre bandes criminals. Els veïns ni tan sols van sentir els trets, cosa que feia pensar que s’havia utilitzat un silenciador. En aquest sentit, la premsa sueca apunta cap a la mateixa direcció. Un article breu del diari suec Göteborgs-Posten, entre d’altres, relaciona l’home mort amb amb “la guerra d’escamots” de Hisigen, una gran illa de la zona. A més, el vinculen a la investigació que es va obrir després d’un atac amb una bomba l’any 2015 a Torslanda, un districte de Göteborg. 

Un cop identificat el sospitós arran de les gestions de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos a Barcelona, el jutjat d’instrucció número 3 de Barcelona, que porta la causa, va emetre una Ordre Europea de Detenció. Finalment, el presumpte autor va ser detingut ahir a Göteborg. 

Més notícies
Maten a trets un home en un pis en ple centre de Barcelona
Notícia: Maten a trets un home en un pis en ple centre de Barcelona
Comparteix
L'autor dels fets portava un casc posat i els Mossos d'Esquadra el busquen
Compte enrere per l’obertura del Bonpreu a l’antic Urgell
Notícia: Compte enrere per l’obertura del Bonpreu a l’antic Urgell
Comparteix
La cadena de supermercats té previst obrir el nou establiment a finals de mes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa