Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detenen 13 presumptes lladres reincidents a plaça Catalunya per no tenir papers

Les batudes policials contra els lladres multireincidents segueixen presents al centre de la ciutat, malgrat l’excepcionalitat de la pandèmia. Ahir, de fet, n’hi va haver una a la plaça Catalunya que va acabar amb 13 persones detingudes. Segons fonts de la Policia Nacional, aquests arrestats acumulen 171 antecedents policials per furts i robatoris, majoritàriament. Tanmateix, com no se’ls va enxampar cometent un delicte, la detenció es basa en el fet d’infringir la llei d’estrangeria. És a dir, de no tenir papers. Aquest recurs, que les policies remarquen que utilitzen únicament contra lladres reincidents que tenen fitxats, fa temps que s’ha establert de manera habitual a la ciutat, tal com va explicar el TOT Barcelona l’any passat.

Aquest model d’operacions són possibles gràcies a la col·laboració entre policies. Hi participen els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i la Policia Nacional, que és la competent en matèria d’estrangeria.

Segons informa l’Agència Catalana de Notícies, en la batuda d’aquest dimarts al centre de la ciutat els Mossos van arribar a identificar 28 persones. D’aquests ciutadans retinguts momentàniament, 18 van acabar sent traslladats a la comissaria de la policia espanyola a la Verneda, ja que no van poder acreditar la seva identitat o situació legal. Una vegada a les dependències de la Policia Nacional, cinc persones van quedar en llibertat perquè, tot i estar en situació irregular, “no tenien antecedents”, apunten fonts del cos espanyol.

En canvi, les altres 13 persones van poder ser identificades mitjançant les empremtes dactilars i es van trobar antecedents policials en tots els casos. En conjunt, sumaven 171 delictes investigats, tot i que no s’especifica el repartiment numèric entre els individus. Ara, la policia ha procedit a tramitar una sol·licitud d’expulsió i internament al CIE de la Zona Franca per a tots ells, però serà un jutge qui decidirà si aquesta última opció és necessària.

Tot plegat és el resultat d’una nova batuda del dispositiu Tremall, un operatiu recurrent presentat per lluitar contra la multireincidència en robatoris i furts. Els agents van anar directament a identificar les persones conegudes policiament per delinquir, informa l’ACN. Tanmateix, algunes identificacions van resoldre que no hi constava passat delinqüencial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa