Destrossen un guarniment de les festes de Gràcia al crit d'”això és racisme”

La Guàrdia Urbana identifica dues persones per l'atac

“Això és racisme!”. Amb aquest crit va irrompre un grup de joves a la plaça del Nord, a Gràcia, per destrossar el guarnit que els veïns havien elaborat per a les festes de Gràcia. Els veïns de la plaça del Nord van alertar la Guàrdia Urbana per avisar de l’atac, i la policia local va identificar dues persones com a autores de les destrosses, tot i que en un primer moment fonts municipals han informat de tres identificacions.

Justament és el primer any que la plaça del Nord participa al guarnit de carrers i havia recreat un poblat indi nord-americà. Un grup de veïns es van motivar per decorar la plaça i incloure-la al programa​ d’actes oficial en lloc de ser un dels escenaris de les festes alternatives de la Vila. La Guàrdia Urbana va rebre l’avís a les 22:30 hores.  Els veïns han rebut el suport de JxCat mitjançant la consellera municipal de JxCat, Silvia Manzano.

Els veïns ofereixen un espai als atacants

Organitzadors de les festes de Gràcia han ofert un espai als crítics amb el guarniment de la plaça del Nord de Gràcia que dijous van atacar l’espai “perquè puguin explicar per què s’han sentit ofesos”, segons ha explicat la presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell, a l’ACN. Dimarts passat ja hi van haver petites destrosses al guarniment i els organitzadors ja van oferir un espai perquè els autors es poguessin expressar, segons ha explicat Carbonell, que ha destacat el caràcter dialogant de la comissió.

El guarniment afectat, amb el nom de Reserva del Nord, presenta una reserva d’indis americans i s’hi poden veure tipis, la tenda típica índia, entre altres elements. Carbonell ha explicat que els guarniments s’han pensat “amb tot el respecte del món” i que dijous al matí hi va haver una xerrada d’un membre d’una tribu indígena que “es va emocionar amb les fotografies” que s’exposen. En qualsevol cas, Carbonell ha dit que ja s’han disculpat per si algú s’ha pogut sentir ofès.

Aquest divendres al matí la principal part de la decoració malmesa es restaurarà. “No hi ha previsió de retirar-la, defensem la llibertat d’expressió i en cap cas és atac ni insult per ningú”. Carbonell ha defensat el dret dels organitzadors de “poder fer la seva primera festa major que han preparat amb tant d’esforç”. Ha explicat que “la comissió està tocada perquè no té absolutament res a veure el que es pretenia amb el que està passant”, ha destacat la seva “actitud molt dialogant amb la gent” i que en aquest moment no es plantegen posar una denúncia.

Més informació

Nou comentari