Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El desallotjament d’Universitat desemboca en topada entre els acampats i Sanitaris per la República
  • CA

Dies després del desallotjament de l’acampada de plaça Universitat, la polèmica no s’esvaeix. Els acampats han apuntat a Sanitaris x la República acusant-los d’estar informats de l’hora i el dia de la intervenció policial i no avisar als acampats. En un moment de la protesta que ha començat a la caserna de la Guàrdia Civil de Gràcia aquest vespre i que ha recorregut el centre de Barcelona, membres del col·lectiu Street Medics han criticat a Sanitaris x la República perquè pensen que estaven al cas del desallotjament.

[r:1]

La seva denúncia es basa en el fet que, segons els acampats, membres de Sanitaris x la República estaven a Universitat minuts abans del desallotjament. “És molt estrany que estiguéssiu allà”, ha etzibat JM, un membre de Street Medics, als Sanitaris que seguien la protesta que ha començat a la caserna.

El president de Sanitaris x la República, Màrius Pallarés, ha matisat que un membre de l’associació viu “a tocar” de la plaça Universitat i que, per tant, es van assabentar en pocs minuts que el desallotjament era imminent. A més, afegeix que els acampats van fer un comunicat de seguida que la Guàrdia Urbana va arribar a Universitat. “Quan vaig veure la informació em vaig vestir i vaig anar ràpidament cap a la plaça”, narra Pallarés en conversa amb el TOT Barcelona. 

Membres de Street Medics com el JM han conversat amb els Sanitaris x la República aquest vespre en una xerrada que ha pujat de to en alguns moments. Una altra membre del col·lectiu que acampava amb els joves a Universitat afegia: “És molt estrany que estiguessin abans que la policia arribés”. 

A més, els acampats recorden que Sanitaris x la República no ha acampat amb ells. Pallarés explica que han estat presents a l’acampada en “moltes ocasions” amb sanitaris que vigilaven que no hi hagués risc de desallotjament per poder intervenir el més ràpid possible. Sobre les crítiques a Sanitaris per no haver estat acampats, Pallarés recorda que són una associació i que, en cas de tallar el trànsit, podrien haver estat multats com a associació. 

Més notícies
Corredisses i identificacions després de la protesta davant de la Guàrdia Civil
Notícia: Corredisses i identificacions després de la protesta davant de la Guàrdia Civil
Comparteix
Els Mossos d'Esquadra intervenen després que una manifestació hagi recorregut el centre de la ciutat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa