Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El desallotjament d’Universitat desemboca en topada entre els acampats i Sanitaris per la República

Dies després del desallotjament de l’acampada de plaça Universitat, la polèmica no s’esvaeix. Els acampats han apuntat a Sanitaris x la República acusant-los d’estar informats de l’hora i el dia de la intervenció policial i no avisar als acampats. En un moment de la protesta que ha començat a la caserna de la Guàrdia Civil de Gràcia aquest vespre i que ha recorregut el centre de Barcelona, membres del col·lectiu Street Medics han criticat a Sanitaris x la República perquè pensen que estaven al cas del desallotjament.

[r:1]

La seva denúncia es basa en el fet que, segons els acampats, membres de Sanitaris x la República estaven a Universitat minuts abans del desallotjament. “És molt estrany que estiguéssiu allà”, ha etzibat JM, un membre de Street Medics, als Sanitaris que seguien la protesta que ha començat a la caserna.

El president de Sanitaris x la República, Màrius Pallarés, ha matisat que un membre de l’associació viu “a tocar” de la plaça Universitat i que, per tant, es van assabentar en pocs minuts que el desallotjament era imminent. A més, afegeix que els acampats van fer un comunicat de seguida que la Guàrdia Urbana va arribar a Universitat. “Quan vaig veure la informació em vaig vestir i vaig anar ràpidament cap a la plaça”, narra Pallarés en conversa amb el TOT Barcelona. 

Membres de Street Medics com el JM han conversat amb els Sanitaris x la República aquest vespre en una xerrada que ha pujat de to en alguns moments. Una altra membre del col·lectiu que acampava amb els joves a Universitat afegia: “És molt estrany que estiguessin abans que la policia arribés”. 

A més, els acampats recorden que Sanitaris x la República no ha acampat amb ells. Pallarés explica que han estat presents a l’acampada en “moltes ocasions” amb sanitaris que vigilaven que no hi hagués risc de desallotjament per poder intervenir el més ràpid possible. Sobre les crítiques a Sanitaris per no haver estat acampats, Pallarés recorda que són una associació i que, en cas de tallar el trànsit, podrien haver estat multats com a associació. 

Més notícies

Corredisses i identificacions després de la protesta davant de la Guàrdia Civil

Notícia: Corredisses i identificacions després de la protesta davant de la Guàrdia Civil
Comparteix
Els Mossos d'Esquadra intervenen després que una manifestació hagi recorregut el centre de la ciutat
Notícia: Corredisses i identificacions després de la protesta davant de la Guàrdia Civil - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa