Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desallotgen un grup de traficants d’una finca guanyada a un fons voltor
  • CA

La finca del número 99 del carrer Hospital, escenari de lluites veïnals, acords entre un fons voltor i l’Ajuntament per deixar-hi viure famílies vulnerables i operacions policials controvertides, torna a estar en el centre d’atenció aquest dijous al matí. Els Mossos d’Esquadra n’han desallotjat 14 persones que acumulaven una quarantena d’antecedents policials per robatoris i tràfic de drogues, segons fonts policials.

Els Mossos han puntualitzat es tractava d’una actuació per ordre judicial per fer fora de l’immoble un grup delinqüencial que es dedica als robatoris i altres delictes a Ciutat Vella i que s’havia establert en dos pisos d’aquest bloc, símbol de la lluita per un habitatge digne els darrers anys. Fa gairebé tres setmanes ja s’hi va produir una actuació policial que alguns veïns de la zona van gravar en vídeo i van denunciar per algunes escenes de violència que s’hi van veure.  Avui, en canvi, els veïns celebraven l’operació de desallotjament.

“Aquesta gent fan que aglori el feixisme”

Els mateixos veïns que formen part de la lluita per guanyar aquest bloc al fonts Blackstone, amb el qual es va arribar a un pacte perquè hi fes lloguers socials i assequibles, aplaudien que s’hagi foragitat aquest grup. “Avui no ha vingut cap sindicat de llogaters ni cap altra entitat social a intentar impedir el desallotjament. Els mateixos que vivim aquí amb lloguers socials o assequibles estàvem farts del seu comportament violent. I t’ho diu un immigrant. Jo soc africà també, del Marroc, i aquesta mena de situacions no ens afavoreixen, perquè a part de fer que els veïns ens sentíssim amenaçats fan que aflori el feixisme i el racisme”, assegurava poc després de l’actuació policial Mustafà, un dels habitants de l’immoble.

Segons Mustafà, en els dos pisos desallotjats avui s’hi traficava amb drogues i tant els seus ocupants –que eren més de 20 i mai se sabia exactament qui hi vivia– com els compradors tenien actituds “agressives i masclistes”. Amenaçaven altres veïns i eren especialment bel·ligerants amb les dones, sobretot les dels serveis socials que visiten la finca per la seva feina. “Els feien gestos obscens i les tractaven malament”, recorda. En alguns casos, afegeix, havien intentat atacar “amb matxets i ganivets” veïns que obrien la porta quan picaven per comprovar si hi havia algú amb la intenció d’ocupar un altre pis. 

Operaris posant una porta antiokupes a l'accés de la finca del número 99 del carrer Hospital, on han foragitat un grup de traficants / S.B.

Operaris posant una porta antiokupes a l’accés de la finca del número 99 del carrer Hospital, on han foragitat un grup de traficants / S.B.

Mentrestant, uns operaris acabaven d’instal·lar una porta antiokupes a l’entrada de la finca –que és pel passatge Bernardí Martorell. Només els habitants que tenen permís per ser-hi arran del pacte amb la propietat rebran una clau d’aquesta nova porta. 

Més notícies
Denuncien violència policial per cops de porra durant la detenció d’un lladre
Notícia: Denuncien violència policial per cops de porra durant la detenció d’un lladre
Comparteix
Dues persones van ser arrestades per l'assalt a un supermercat | Una xarxa veïnal del Raval critica que agents dels Mossos van agredir a gent aliena al delicte
Acord entre l’Ajuntament i Blackstone per evitar el desnonament d’un bloc ocupat al cor del Raval
Notícia: Acord entre l’Ajuntament i Blackstone per evitar el desnonament d’un bloc ocupat al cor del Raval
Comparteix
Sis famílies vulnerables es podran quedar als pisos del carrer Hospital 99 i pagaran amb ajuda municipal 700 euros al mes | Els 3 pisos restants, a preu lliure

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa