Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien violència policial per cops de porra durant la detenció d’un lladre
  • CA

Ahir al vespre uns crits van cridar l’atenció dels veïns del carrer Hospital. Provenien del número 99 del carrer, que dona al passatge Bernardí Martorell, al Raval (Ciutat Vella). L’origen del rebombori era una intervenció policial que es va produir a l’interior de la finca entre les 22.30 i les 23 hores. Minuts abans hi havia hagut una batussa a peu de carrer, però quan van arribar els Mossos d’Esquadra, els ànims ja s’havien calmat. Tanmateix, una veïna amb visió directa del que passava l’interior del bloc apunta al TOT Barcelona que diversos agents uniformats i de paisà van anar porta a porta pel bloc fins entrar a un dels pisos. 

La veïna, que demana anonimat, concreta que els Mossos van ser avisats arran d’una baralla entre dues persones, en la qual altres persones van intervenir per aturar-la. La batussa es va produir a la cruïlla entre els carrers Egipcíaques i Hospital, situada a un minut a peu del número 99 d’Hospital. L’enfrontament hauria estat motivat per un robatori a un “supermercat proper”, segons un altre testimoni que narra els fets a aquest diari. Aquest testimoni, juntament amb la veïna del carrer Hospital, critica que els agents van obligar els veïns que estaven als balcons a deixar de gravar, tal com es pot veure en un dels vídeos (minut 3:12) a què ha tingut accés aquesta redacció. 

Després que els agents entressin al passatge Bernardí Martorell, van acabar entrant a l’edifici del número 99 del carrer Hospital. Segons assegura la veïna, quan els Mossos van accedir a l’immoble, es van sentir “molts crits, com si estiguessin fent la matança del porc”. Tot seguit, segons el seu relat, la policia catalana va fer sortir diverses persones del pis on havien accedit i per identificar-los. Un cop van identificar-los a tots, continua, totes les persones van poder entrar de nou a l’edifici menys un. 

Fonts dels Mossos d’Esquadra precisen que la intervenció va venir motivada per un robatori a un supermercat de la zona, sense especificar-ne l’adreça. Va ser un robatori amb violència, segons fonts de la policia catalana, en què els lladres van “envoltar” i agredir el responsable de l’establiment. Pel que fa a la baralla que descriuen els dos testimonis consultats per aquest diari, fonts dels Mossos no descarten que fos l’enfrontament entre el treballador de la botiga i els assaltants.

Agents de la policia de la Generalitat van detenir dues persones relacionades amb el robatori. Una d’elles va ser localitzada al pis d’on sortien els crits que van sentir els veïns. 

La xarxa de suport de Raval ho titlla de “tortura policial”

L’actuació dels agents a l’interior de l’edifici ha estat denunciada a Twitter. En concret, la Xarxa de Suport Mutu del Raval, creada per ajudar els veïns del barri que ho necessitin durant el confinament, se n’ha fet ressò i ho ha titllat de “tortura policial”. La xarxa veïnal protesta perquè, segons afirmen, la persona que va rebre el cop de porra quan estava estirat al terra sense oposar resistència no va quedar finalment detinguda i, per tant, no estava implicada en el robatori. 

Una estona abans un usuari de Twitter havia penjat un vídeo en què es veu com un agent colpeja amb la porra a un home que està estirat a terra per obligar-lo a aixecar-se.

Fonts dels Mossos rebutgen valorar les imatges perquè “és una part” de la intervenció. En tot cas, remarquen que “totes les actuacions policials són supervisades” a nivell intern. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa