Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien una pallissa d’un grup de policies nacionals a dos interns del CIE de la Zona Franca

Dues persones internes al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca denuncien una pallissa per part d’un grup de policies nacionals. Els haurien colpejat amb les porres al cap, els braços, les costelles, els ulls i la zona dels lumbars, entre d’altres. A més, durant l’agressió, l’agent que hauria començat la batussa va treure’s la banda davantera on figurava el seu número d’identificació (TIP) i la resta de participants van començar el que els interns van descriure com “un autèntic joc d’intercanvis de gorres, dificultant la seva identificació”, apunta la plataforma Tanquem els CIE en un comunicat.

La mateixa entitat, juntament amb el centre Irídia i la fundació Bayt al-Thaqafa, ha denunciat els fets als jujtats però la jutgessa a càrrec ha arxivat la causa per falta de proves. L’advocada, que va presentar la denúncia el dissabte passat, havia demanat amb caràcter urgent que s’adoptés una sèrie de mesures cautelars, com la custòdia de les càmeres de vigilància i la suspensió de qualsevol ordre d’expulsió de les persones que formen part del procés judicial perquè se’ls prengui declaració. També es demanava la identificació de tots els agents implicats i que se’ls cités a declarar en qualitat d’investigats, així com una avaluació presencial per part d’un metge forense de l’estat físic i psicològic dels dos interns. La jutgessa, però, ha arxivar-ho sense iniciar cap investigació.  Des de les entitats alerten que això deixa “via lliure” perquè les imatges siguin esborrades, el que “augmenta la situació d’indefensió” de les dues víctimes.

Tanquem els CIE, el centre Irídia i la fundació Bayt al-Thaqafa subratllen que aquestes agressions no són un fet aïllat, sinó la “tònica habitual a tots els centres d’internament de l’Estat”. “A la violència racista exercida per l’Estat contra les persones immigrants emparada per la llei d’estrangeria se suma també la violència policial impune, oculta en la opacitat d’aquests centres”, han conclòs.

Un incident arran d’una discussió

Segons la denúncia, els fets van iniciar-se arran d’una discussió entre dos interns mentre un esperava a rebre la seva medicació. Entre empentes, es van arraconar en una de les cantonades de la sala i llavors van intervenir “quatre o cinc agents”, que amb les seves defenses els van colpejar. Segons ells, alguns companys que estaven a la zona també van rebre cops de porres mentre escridassaven els agents perquè aturessin l’agressió, que hauria durat entre cinc i set minuts. 

Els dos interns denunciants van ser traslladats a la infermeria, on van rebre les cures mínimes necessàries per ferides patides, diuen les entitats, però no estan conformes amb els informes mèdics que els van fer, ja que no figura que són fruit d’agressions policials tot i tenir marques amb forma de porres. 
 

Més notícies

Fills d’immigrants reclamen a plaça Sant Jaume el dret a votar

Notícia: Fills d’immigrants reclamen a plaça Sant Jaume el dret a votar
Comparteix
La campanya proposa cedir el vot dels qui pensaven abstenir-se i visibilitzar les injustícies de les lleis d'estrangeria i nacionalitat
Notícia: Fills d’immigrants reclamen a plaça Sant Jaume el dret a votar - Mobile

Investiguen si una disputa amb llauners va portar a la mort del Mamadou

Notícia: Investiguen si una disputa amb llauners va portar a la mort del Mamadou
Comparteix
Els Mossos haurien trobat droga en un mitjó del jove mort i sospitarien d'una baralla per disputa de territori, assegura un amic
Notícia: Investiguen si una disputa amb llauners va portar a la mort del Mamadou - Mobile

Nou comentari

Comparteix