Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Fills d’immigrants reclamen a plaça Sant Jaume el dret a votar
  • CA

Un centenar de persones s’han reunit aquesta tarda a plaça Sant Jaume com a colofó al crit desesperat per poder votar a les eleccions generals d’aquest diumenge. Ha estat una concentració impulsada per la campanya Votar és un dret i ha mostrat la situació injusta de molts immigrants i els seus familiars, que tot i acumular lustres vivint a l’estat espanyol encara no poden exercir el seu dret a vot. És el cas de la Safia Elaaddam, que tot i haver nascut a Catalunya, als 18 anys va descobrir que no podia accedir a les urnes, al contrari que els seus companys, han explicat a través de Twitter.

Per això, la campanya busca fer una doble crida. D’una banda, es demana a aquells que no pensen votar que els cedeixin el seu vot a les persones que la llei no els hi ho permet –a través de la pàgina de votaresunderecho.com –. D’aquesta manera, els migrants arribats a Barcelona i els seus familiars podrien dir-li al ciutadà que pensava abstenir-se quina és la seva posició política i així quedarien representats en els comicis. I d’una altra banda, l’acte d’aquesta tarda posa al centre mediàtic una problemàtica que sovint ha quedat invisibilitzada: els drets ciutadans de les comunitats d’altres països i els seus descendents

La concentració, que barrejava proclames contra la llei d’estrangeria, el racisme institucional i la llei de nacionalitat, ha acollit parlaments que han detallat el problema. De fet, Ahmed Nasser El Alaoui –organitzador juntament amb Elaaddam– ha xifrat en un 15% el nombre de ciutadans que no poden votar per les restriccions legals tot i viure a l’estat espanyol. 

 

Més notícies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa