Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una exconsellera de BComú al míting de Colau: “Els immigrants no som els teus ‘kleenex'”
  • CA

Huma Jamshed no deixa enrere la seva expulsió de Barcelona en Comú el gener de 2016, després de quasi dos anys d’activisme amb els ‘comuns’ i de ser-ne consellera de districte –vuit mesos– a Ciutat Vella, on és molt coneguda entre la comunitat pakistanesa. Aquest diumenge s’ha plantat a les portes de les Cotxeres de Sants, on el partit celebrava un gran míting de precampanya encapçalat per l’alcaldessa Ada Colau, el tinent d’alcaldia Jaume Asens i l’eurodiputat Ernest Urtasun. A tots els qui passava els mostrava un cartell casolà on portava escrit “Els immigrants no som els teus ‘kleenex’, Kolau”, a més d’un fotomuntatge de sí mateixa amb l’eslògan “Netegem l’Ajuntament”.

“Avui he vist immigrants com jo aturats davant les Cotxeres de Sants per donar la impressió que Ada Colau té el suport del vot immigrant. No el té i no hauríem de donar-li suport altre cop”, ha asseverat a través de Twitter, on ha difós la seva acció de protesta. A més també ha anat a exhibir les seves pancartes a la paradeta que el partit havia muntat dues voreres més enllà, a la plaça de Sants, una instal·lació de fusta que aquest març recorre els barris de la ciutat. 

Jamshed va entrar al partit a través d’ICV i va ser clau per atraure vot a Ciutat Vella (31,5% dels vots per BComú), un dels districtes clau que van fer guanyar l’Alcaldia a Ada Colau. Assegura que la van fitxar per “oportunisme racial” i després el nucli dur del partit la va arraconar, fent-li baixar llocs a la llista electoral i apartant-la dels espais de decisió. Des de la seva destitució, vuit mesos després de les eleccions, ha protestat amb sentades davant de la seu del districte, cartells a les parets del Raval, missatges a les xarxes socials i fins i tot accions jurídiques. 

El partit, en canvi, va al·legar el 2016 que la cessava per “no complir les seves funcions” en no representar adequadament totes les sensibilitats del districte. Nascuda al Pakistan i criada a Londres, Jamshed és empresària –té una agència de viatges–, doctora en Químiques i líder de l’associació de dones pakistaneses del Raval ACESOP. En els darrers mesos s’ha aproximat a les tesis unionistes, tot i que no ha tornat a la política activa.

Més notícies
Ada Colau a Elsa Artadi: “Mentre era al Govern no ha fet res per Barcelona, al contrari”
Notícia: Ada Colau a Elsa Artadi: “Mentre era al Govern no ha fet res per Barcelona, al contrari”
Comparteix
L’alcaldessa encapçala un míting a les Cotxeres de Sants, acompanyada de Jaume Asens i Ernest Urtasun: "Aquestes eleccions van de fer-nos fora"
Asens demana a Pedro Sánchez “mesures valentes” per acollir immigrants davant l’ascens de la dreta
Notícia: Asens demana a Pedro Sánchez “mesures valentes” per acollir immigrants davant l’ascens de la dreta
Comparteix

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa