Denuncien “temperatures infernals” per una avaria a una residència de gent gran a la Bordeta

Una avaria a l’aire condicionat de la residència assistida Mossèn Vidal i Aunós, al barri de la Bordeta, ha despertat les queixes dels familiars dels ingressats. Segons un comunicat compartit per la Federació d’Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona (FAVB), arran de l’onada de calor que ha viscut la ciutat, la gent gran ha estat patint “temperatures infernals” que “afecten greument la seva salut” durant vuit dies. Avui els han comunicat que ja estava resolta la incidència, però Maria José Carcelen, com a representant del col·lectiu que ha fet pública la queixa, assegura a aquest diari que “encara hi ha plantes de l’edifici on l’aire surt de manera irregular”. 

Les famílies responsabilitzen la Generalitat de la situació per “incomplir les recomanacions que fa a la ciutadania per afrontar amb seguretat les altes temperatures” i exigeixen que es revisin i renovin totes les instal·lacions de l’edifici. Especialment després que s’hagi comprovat, segons el comunicat, l’estat precari de la residència. Un aspecte que van certificar quan, amb l’aire condicionat espatllat, l’empresa que gestiona la residència va comprar aparells de refrigeració i ventiladors que no els van poder utilitzar perquè la instal·lació elèctrica saltava. “El que està passant aquests dies a la residència és maltractament”, clama el text.

El relat dels familiars de la gent gran que viu al geriàtric apunta que el passat dissabte el problema semblava que quedava resolt però que, amb tan sols un dia de marge, l’aire va tornar a funcionar a mig gas, ja que no arribava ni a la tercera ni a la quarta planta. El dilluns al matí, únicament a la tercera planta. I a la tarda, enlloc. Avui l’aire està en marxa però els afectats asseguren que s’ho agafen “amb pinces”, a l’espera que s’estabilitzi el servei.

La denúncia pública, a més, matisa que hi ha altres aspectes de la residència que necessiten millores, com la instal·lació elèctrica i les canonades, que provoquen fuites d’aigua i humitats. Aquest darrer problema hauria obligat a inutilitzar alguns banys de les habitacions. A més, també hi ha problemes a la bugaderia i als llits articulats, insisteixen les famílies. 

Nou comentari

Més notícies

Ventura Pons: “La gent va al cinema si hi troba les tres B de bo, bonic i barat”

El cineasta més prolífic en català viu a cavall entre Barcelona i Londres i prepara un documental sobre Pepe Rubianes i un altre sobre Pau Casals

Una filera de moreres atura la llar d’avis del Bisbat a les Corts

Els promotors asseguren que no els ha arribat cap notificació de suspensió d'obres i que han presentat tota la documentació requerida