Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien la falta de ventilació i condicions “insalubres” al CIE de Zona Franca
  • CA

Els interns del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Zona Franca viuen en condicions “insalubres” a causa de la falta d’aire condicionat i de ventilació. Les organitzacions Irídia i Migra Studium han presentat una queixa al jutjat d’instrucció número 30 denunciant la situació que, afirmen, pateixen els immigrants que estan al CIE. 

Voluntàries de Migra Studium van visitar el centre per comprovar que les queixes dels interns estaven fonamentades. Un cop allà, van constatar que no hi ha aigua corrent ni lavabo al pati, les finestres d’algunes cel·les no es poden obrir o es pot fer deixant poc espai perquè entri aire perquè hi ha barres de ferro per fora. La falta de ventilació també afecta a les zones de visites i als espais on treballen els agents de la Policia Nacional del centre, segons les entitats que denuncien la situació. 

Fins a 30 interns van demanar amb un document que el director del centre permetés que s’obrissin les finestres i s’apugés la intensitat de l’aire condicionat, cosa que el responsable del CIE va rebutjar. Alguns van començar una vaga de fam que va durar quatre dies, que tampoc va tenir èxit. Agents de la Policia Nacional van al·legar, segons les entitats denunciants, que l’aire condicionat estava espatllat. 

Ara les organitzacions, que aspiren a acabar amb l’existència dels CIE, reclamen tancar els espais que no disposin de ventilació adequada de forma cautelar, i tampoc descarten sol·licitar el tancament provisional del centre.  

Més notícies
El CIE de la Zona Franca rep noves crítiques pel tractament que reben els interns / ACN
Denuncien traves per demostrar l’edat dels menors internats al CIE de la Zona Franca
Notícia: Denuncien traves per demostrar l’edat dels menors internats al CIE de la Zona Franca
Comparteix
Migra Studium denuncia discriminació d'origen perquè dos de cada tres internats provenen del Marroc o Algèria
Denuncien una pallissa d’un grup de policies nacionals a dos interns del CIE de la Zona Franca
Notícia: Denuncien una pallissa d’un grup de policies nacionals a dos interns del CIE de la Zona Franca
Comparteix
Entitats de defensa dels drets dels migrants ho han denunciat però els jutjats ho han arxivat per falta de proves

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa