Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien traves per demostrar l’edat dels menors internats al CIE de la Zona Franca
  • CA

Els menors identificats pel Servei Jesuïta de Migrants al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca durant el 2018 van ser 42, un 27% de les 156 persones que van visitar. El 2017 se n’havien identificat 44, un 21% de les 208 persones visitades. Un dels autors de l’informe anual dels CIE, Josep Buades, ha denunciat que el ministeri fiscal “no fa cas” de la documentació presentada pels menors que no tingui fotografia, i ha reclamat que s’acceptin altres proves de reconeixement de l’edat.

Un altre dels autors de l’informe, Jose Javier Ordoñez, ha denunciat “deficiències en els procediments de determinació de l’edat dels joves” i que s’han trobat “moltes persones indefenses” jurídicament. El document també critica la discriminació d’origen perquè dos terços de les persones internades als CIE provenen del Marroc o Algèria. L’informe es basa en 807 visites a persones que estan als CIE de Zona Franca, Madrid, València, Algesires i Tarifa.

Discriminació d’origen

L’informe del 2018 denuncia la discriminació d’origen que revelen les xifres d’internament per nacionalitat, ja que durant l’any 2018, dos terços del total de les persones internades als CIE són del Marroc o Algèria. L’any 2018 es van registrar 7.855 internaments en els CIE, dels quals 2.801 corresponen a persones de nacionalitat marroquina (el 36% de les persones internades) i 2.511 de nacionalitat algeriana (el 32%).

“L’extraordinària concentració de persones internades originàries de només dos països és un fenomen molt preocupant”, han advertit. Pel que fa al CIE de la Zona Franca, les persones internades d’Algèria i el Marroc van passar de ser el 60,1% de les visites del 2017, al 66,7% del 2018. En xifres absolutes, el 2017 van ser 125 de les 208 visites i el 2018 van ser 104 de les 156 ateses.

Més notícies
Denuncien una pallissa d’un grup de policies nacionals a dos interns del CIE de la Zona Franca
Notícia: Denuncien una pallissa d’un grup de policies nacionals a dos interns del CIE de la Zona Franca
Comparteix
Entitats de defensa dels drets dels migrants ho han denunciat però els jutjats ho han arxivat per falta de proves
Un 18% dels MENA arribats en tres anys, implicats en fets delictius
Notícia: Un 18% dels MENA arribats en tres anys, implicats en fets delictius
Comparteix
Un 82% dels joves registrats mai han entrat en contacte amb el món delinqüencial|Els Mossos de Barcelona apliquen des del març un pla especial per detectar-los al carrer

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa