Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Denuncien que els edificis de la Mercedes-Benz seran massa alts

L’Associació Veïnal Maquinista-Mercedes continua mostrant el seu rebuig contra el projecte urbanístic de l’antiga fàbrica Mercedes-Benz, al barri del Bon Pastor (districte de Sant Andreu). La darrera acció de l’entitat veïnal ha estat fer una recreació 3D sobre com quedarà aquesta zona del barri quan el projecte urbanístic sigui una realitat. “Nosaltres sempre hem demanat que es construeixin menys pisos, però si això no pot ser, demanem que, almenys, tinguin menys alçada, que és el que demanem al vídeo”, explica al TOT Barcelona el vocal de l’entitat veïnal, Félix Calvo. La raó per la qual els veïns rebutgen les alçades dels edificis és perquè, mentre l’Ajuntament va dir que tindrien una alçària similar als actuals, es preveu que siguin de fins a 12 plantes.

Pel que fa al nombre d’habitatges que es volen construir, que el veïnat considera que “massificarà la zona”, inicialment es va dir que serien 1.450. Més tard, el consistori va accedir a reduir el nombre a 1.300. Els veïns, però, continuen sense estar satisfets. “La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, va dir-nos que es farien 1.300 habitatges, però a nosaltres les xifres no ens surten. Creiem que ens estan prenent el pèl”, insisteix Calvo.

Els veïns també demanen que es construeixin més equipaments a la zona

Una altra reivindicació que els veïns tenen des del principi d’aquesta lluita és que, davant de l’augment de població que viurà la zona, se l’hauria de dotar de més equipaments. Fa un mes, l’Ajuntament va anunciar fa un mes que es faria una escola bressol, un centre de formació professional i un espai sociocultural i de memòria. Això, però, no és suficient per a l’entitat. “Agraïm que s’acceptés la proposta d’equipaments comunitaris, però tampoc sabem quins equipaments seran, qui els portarà ni com ni quan”, va dir en el seu moment a través de Twitter. Per part seva, Calvo també insisteix ara amb aquesta reivindicació: “Creiem que haurien de ser d’uns 6.000 metres quadrats”.

Per a l’Associació Veïnal Maquinista-Mercedes, el barri del Bon Pastor es juga molt en aquest projecte. Ho va deixar molt clar a l’hora de publicar el vídeo fa pocs dies: “No volem que s’hipotequi el futur de Bon Pastor, ni que l’especulació estigui per sobre del veïnat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa