Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Queixes veïnals pel projecte de la Mercedes-Benz: “No és suficient”

El projecte de l’antiga fàbrica Mercedes-Benz continua generant queixes de l’Associació de Veïns Maquinista Mercedes, del barri del Bon Pastor. Fa pocs dies es va publicar un document del projecte que explicava de manera més concreta com serà. Un dels trets més importants va ser el nombre d’habitatges, que va passar dels 1.450 previstos als 1.300. Tot i que es tracta d’bona notícia per a l’entitat veïnal, que deia que amb la quantitat prevista la zona patiria “massificació urbanística”, no està satisfeta

Tal com expliquen els veïns en un comunicat, l’Ajuntament els hi havia dit que les altures dels edificis serien de cinc, sis i set plantes, com els que hi ha actualment a la zona, però el resultat és que són de set, vuit, nou i deu. “Aquestes dades no s’ajusten al que s’havia parlat”, alerten. Per part seva, el vocal de l’entitat, Félix Calvo, ha deixat clar a Twitter que es necessiten més millores: “Es valoren els esforços, però no son suficients. Els interessos de l’Ajuntament i el promotor mai han s’estar per sobre del benestar dels veïns”.

Els equipaments

Paral·lelament, també es va anunciar que hi haurà equipaments. A partir de les demandes veïnals, s’ha decidit que es farà una escola bressol, un centre de formació professional i un espai sociocultural i de memòria. Això, però, tampoc és suficient. “Agraïm que s’acceptés la proposta d’equipaments comunitaris, però tampoc sabem quins equipaments seran, qui els portarà ni com ni quan”, ha recordat l’Associació de Veïns Maquinista Mercedes.

Pel que fa a la mobilitat, el veïnat ha valorat positivament que es mostri predisposició a fer una trobada per parlar del tema Tal com va denunciar anteriorment, el fet que moltes més persones es moguin per la zona farà que aquesta es col·lapsi si no es repensa. D’altra banda, ha posat sobre la taula la falta de transparència del pla urbanístic. Després de nou mesos demanant dades a l’Ajuntament, indiquen, no han arribat. “Hem tingut algunes trobades, però mai hem rebut dades fins que s’han publicat”, asseguren.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa