Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Demanen que les terrasses siguin compatibles amb el descans dels veïns
  • CA

El Defensor del Poble ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb el de Madrid, que faci tot el possible perquè l’activitat de les terrasses no interfereixi en el dret al descans dels veïns, ja que ha rebut diverses queixes veïnals. Així ho ha informat Europa Press, que alhora ha especificat que el Defensor del Poble també ha parlat del dret que tenen els restauradors de tenir terrasses.

A més, entre altres coses, ha suggerit que “s’haurien d’habilitar nous mitjans per a la inspecció de les terrasses, sobretot a zones saturades i àrees de protecció acústica especial”. Tanmateix, ha emfatitzat en la importància que “es facilitin la tramitació de les denúncies i els procediments sancionadors”.

Protestes contra el soroll de les terrasses

Un dels temes estrella del 2022 va ser, precisament, les terrasses. Durant tot l’any el soroll que generen ha provocat una gran quantitat de protestes veïnals a Ciutat Vella i altres punts de la ciutat. Fins i tot, diferents zones que el pateixen amb força van unir les seves formes i van conformar la Xarxa Veïnal Contra el Soroll (XAVECS). Davant d’aquesta realitat, l’Ajuntament va obrir el 2022 centenars d’expedients a locals que no complien amb la normativa del 2020. Altres mesures que s’han impulsat per pal·liar els efectes de les terrasses, van ser avançar l’horari de tancament de terrasses i bars que es troben en zones conflictives, com per exemple places del barri de la Vila de Gràcia.

Un exemple flagrant d’una terrassa que no complia amb la normativa és la del restaurant que es troba al número 10 de carrer d’Avinyó. Les infraccions que protagonitzava aquest establiment era ocupar un carrer sencer amb les cadires i les taules de la terrassa. Tenia un total de 21 taules, però a la llicència d’activitat no figurava cap. Aquesta ocupació de l’espai públic no només va fer que tingués a l’Associació de Veïns del Gòtic en contra, també que l’Ajuntament l’obrís un expedient el passat mes d’octubre. La Guàrdia Urbana va retirar la terrassa davant dels turistes que dinaven a l’espai.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa