Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Obliguen a tancar una terrassa del Gòtic mentre dinaven uns turistes
  • CA

Segueix l’ofensiva municipal contra les terrasses rebels de diferents barris barcelonins, sobretot del districte de Ciutat Vella. L’Ajuntament ha obert 700 expedients a locals que no compleixen la normativa, segons ha explicat el regidor Jordi Rabassa al programa Bàsics de Betevé. Això està començat a produir els seus fruits i alguns locals han de començar a tancar. Aquesta setmana hem conegut el cas de la taverna Cu-Cut del polèmic carrèr d’Enric Granados i avui s’ha conegut un de nou: un restaurant del carrer de la Trinitat, al Gòtic.

El restaurant afectat és l’Avinyó 10, un dels més polèmics del barri, ja que ocupaven tot un carrer sencer amb les seves taules i cadires. Aquest restaurant comptava amb 21 taules a la terrassa, tot i que a la llicència d’activitat no n’hi constava cap. Tot i això, els propietaris no han fet cap intent de retirar-les i fins avui han estat al carrer.

Final al drama del carrer de Trinitat

Avui ha arribat el final de les taules que ocupaven la via pública. La Guàrdia Urbana ha retirat les taules i cadires de la terrassa davant l’atenta mirada dels turistes que dinaven al recinte. Qui ho celebren són els veïns, que per fi veuen com desapareix la terrassa que tant han denunciat. L’Associació de veïns del barri Gòtic, per la seva banda, ha dit que “cal endurir el règim sancionador i retirar llicències quan hi hagi reiteració”. El desembre del 2021 el districte ja els va expedientar sense cap efecte.

Aquest és un problema recurrent a Ciutat Vella, on els veïns han manifestat el seu desacord amb l’alt volum de terrasses que superen els límits de soroll permesos dia sí, dia també.

El cas d’Enric Granados

Més veïns que celebren el tancament d’algunes terrasses rebels són els d’Enric Granados, un dels carres més polèmics en aquest aspecte. La taverna Cu-Cut, que acumulava diversos expedients sancioandors i havia posat remei a la seva situació. Aquests nous esdeveniments, confirmen un canvi en el règim sancionador de l’Ajuntament, que està disposat a posar ordre als carrers davant les queixes veïnals.

La disputa política de les terrasses

Una de les disputes més sonades entre els dos socis de l’executiu municipal, de fet, ha sigut la bonificació de les terrasses. El PSC, en aquest cas, se n’ha sortit amb la seva. Els socialistes mai han amagat que volien una pròrroga de la mesura, mentre els Comuns s’hi han mostrat reticents, tot i que han acabat cedint.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa