Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Precinten un restaurant del polèmic carrer d’Enric Granados
  • CA

Fa temps que els veïns del carrer d’Enric Granados, al districte de l’Eixample, es queixen del soroll que generen les terrasses dels bars i dels incompliments reiterats per part dels propietaris dels locals de restauració de la zona. Ara, segons publica Betevé, un d’aquests recintes ha estat precintat durant 60 dies després de 3 anys d’incompliments.

Es tracta de la taverna Cu-cut, situada a la porta 68 del carrer. Segons apunta aquest mitjà, el jutjat ha denegat les mesures cautelars per l’acumulació de tres expedients. Ara, els responsables del local hauran de demostrar que han corregit els incompliments si volen tornar a obrir d’aquí a dos mesos.

Expedient per servir dinars i fer servir el local com un bar musical

Segons apunta Betevé, l’Ajuntament assegura que l’establiment actuava com a bar musical i com a restaurant amb cuina sense tenir cap de les dues llicències. Fonts del consistori han assegurat al mitjà citat que “està constatada la continuïtat de l’activitat no ajustada” i que també se li ha obert expedient per superar el límit de soroll permès.

Els propietaris, indignats

Per la seva banda, l’administrador del local ha criticat la decisió per “exagerada i totalment injusta”, en declaracions a la televisió. El responsable assegura que els fets pels quals ha estat denunciat són “puntuals” i que tot comença amb una denúncia de la Guàrdia Urbana per tenir clients fora del local.

Sobre això, els propietaris semblen disposats a pagar la multa imposada, però lamenten el càstig de seixanta dies. Aquest fet, diuen, els ha obligat a prendre mesures extremes, com l’acomiadament de 16 persones, o el que és el mateix, l’immensa majoria l’equip que treballa en aquest local.

Una terrassa a l'estiu de 2021 / Jordi Play
Aquest any, les terrasses estan en el punt de mira de molts veïns / Jordi Play

Restriccions al carrer d’Enric Granados

Tot plegat arriba en ple debat sobre com s’ha d’actuar al carrer d’Enric Granados. L’Ajuntament vol acabar amb les queixes veïnals i per això ha impulsat mesures restrictives contra els locals de restauració de la zona. Una de les restriccions estrella és l’avançament de l’horari de tancament de les terrasses, que hauran de plegar veles una hora abans del que estableix la normativa municipal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa